Sport

Babos számára véget ért az olimpia

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A magyar teniszező az egyéni küzdelmek második körében nagyon simán kapott ki, így számára befejeződtek az ötkarikás játékok.

Babos Tímea pedig remekül kezdett Londonban, ugyanis a kazah Voszkobojevát 6-4, 6-2-re búcsúztatta a nyitókörben. Másnap a legjobb helyen rangsorolt magyar teniszező, Szávay Ágnes oldalán párosban is megmérkőzött, azonban a cseh Hlavacková–Hradecká duó ellen nem ment jól nekik: igaz, hogy nyertek egy rövidítéses szettet, de a másik kettőt 6-1-re, majd 6-2-re bukták el.

Kedden Babos a német Angelique Kerberrel találkozott, de csak 56 percig tudta magát tartani, mivel az első játszmát 26 perc alatt 6-1-re elbukta.

A második szettben hiába küzdött a magyar teniszező, nem tudott egyenlíteni, sőt ismét csak egy játékot hozott Kerber ellen: 6-1 lett a vége a második szettnek is, így nincs már magyar teniszező versenyben Londonban.

„Az első gém nagyon jó volt, rögtön így kezdett, de akkor már látszódott, hogy nagyon izgult a világranglista hetedik helyezettje ellen” – kezdte értékelését Temesvári Andrea, a teniszküldöttségünk szakmai vezetője.

„Ennek ellenére nem éreztem az elején rajta a feszültséget, de ahogy utána jöttek a komolyabb labdamenetek, egyre jobban felülkerekedett Kerber. Sokkal magabiztosabb volt, Timi pedig ahelyett, hogy megnyugtatta volna magát, kicsit dühös volt. A düh és a méreg nem a legjobbat hozza ki az emberből: persze magára haragudott, hiszen az előző meccsen alig vétett ki nem kényszerített hibát.”

„Ahogy jött a számára talán szokatlan ritmus, látszódott, hogy van még mit dolgozni vele. Ez nem baj. Mindig élmény egy TOP 10-es játékos ellen, baromi jó, hogy megadatott neki. Most legalább van összehasonlítási alapja, mit kell másként csinálnia, és milyen az, amikor egy ilyen ellenféllel találkozik” – így Temesvári.

Eredmény – olimpiai tenisztorna, nők
2. forduló:
Babos Tímea – Angelique Kerber (német) 1-6, 1-6

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik