Sport

A londoni megnyitó számokban

A londoni játékok megnyitója a műfaj klasszikusai közé sorolható. Tekintsük át, Danny Boyle miből gazdálkodhatott.

Az ünnepség bevezetője stílusosan helyi idő szerint 20:12-kor vette kezdetét, az Olimpiai Satdionban összegyűlt 80 ezer ember szórakoztatása már ekkor elkezdődött. A tv-nézők a 21 órási kezdésnél kapcsolódtak be az eseményekbe, ekkor szólalt meg a világ legnagyobb felhangolt harangja. A cseppet sem apró, 2 méter magas, 3 méter átmérőjű, 23 tonnás „hangszertBradley Wiggins országúti kerékpáros kongatta meg.

A harangszóra kezdetét vette a Danny Boyle által rendezett Isles of Wonder című műsor. A darabban 15 ezer önkéntes vett részt, akik összesen 284 órát próbáltak és 23 ezer darab jelmezt használtak fel összesen a show-műsor során. A színpad sem volt csekély, mintegy 15 ezer négyzetméternyi színpadterületet alakítottak ki az arénában.

A megnyitó során a brit kultúra sokszínűsége tárult a nézők elé, Shakespeare-től a Sex Pistolson át Harry Potterig és Mr. Beanig az előadás nem nélkülözött sem drámát, sem humort. Ugyan mibe kerülhetett ez a megnyitó a rendezőknek? A show költségvetése 27 millió fontba (csaknem 10 milliárd forint) került, de korántsem a sztárok miatt. Davis Beckhamtől Sir Paul McCartney-ig a sztárok jelképes, 1 fontos (360 Ft) fizetésért vettek részt a darabban.

A befektetett munka és pénz elérte célját. Az „Ez mindenkinek szól” mottót maximálisan sikerült színpadra vinni, korosztálytól függetlenül érdemes volt megnézni a műsort, és aki esetleg lemaradt róla, az pótolja mihamarabb, páratlan élményben lesz része!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik