Sport

A britek legyőzték Brazíliát, és Kanadával meccselnek

nagy-britannia (nagy-britannia, )
nagy-britannia (nagy-britannia, )

A női labdarúgótorna csoporkörének utolsó fordulójában a britek 1-0-ra megverték a brazilokat, így a kvartett első helyén végeztek.

Az F és a G csoportban már lejátszották az utolsó kört a hölgyek az olimpián, így kedd estére már csak az E jelű kvartett küzdelmei maradtak.

A négyesben a két éllovas, a britek és a brazilok egymással találkoztak az igazából már tétnélküli meccsen, és egy korai gólnak köszönhetően már két perc után eldőlt a csoportelsőség kérdése: Houghton mattolta a dél-amerikaiak védelmét, így a házigazda lett az első kilenc ponttal, míg Brazília a második hattal.

Sokkal nagyobb izgalmakat tartogatott az Új-Zéland-Kamerun összecsapás, ugyanis a három csoport két legjobb harmadikja is csatlakozhat a negyeddöntős mezőnyhöz, így az új-zélandi alakulatnak egy győzelem esetén megvolt az esélye a továbbjutáshoz.

Ez sikerült is nekik, mivel Smith majd Sonkeng öngólja révén már 2-0-ra is vezettek, majd Gregorius berámolta a harmadikat is. Erre csak egy találattal tudtak felelni az afrikaiak, Onguene ráadásul későn, a 75. percben szépített csak.

A csoportharmadikok közül Kanada volt a legjobb a maga négy pontjával, míg a Új-Zéland és Észak-Korea 3-3 pontot gyűjtött. Így a gólkülönbség volt a meghatározó, ez pedig a fekete-fehérek javára döntött, így ők lehetnek ott a negyeddöntőben.

Eredmények – női labdarúgótorna
Nagy-Britannia – Brazília 1-0 (1-0)
Gólszerző: Houghton (2.)

Új-Zéland – Kamerun 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Smith (43.), Sonkeng (49.-öngól), Gregorius (62.) illetve Onguene (75.)

A pénteki negyeddöntőkben:
Svédország-Franciaország, Glasgow 13:00
Egyesült Államok – Új-Zéland, Newcastle 15:30
Brazília-Japán, Cardiff 18:00
Nagy-Britannia – Kanada, Coventry 20:30

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik