Sport

Szász Emesének nem sikerült

szász emese (vívás, szász emese, )
szász emese (vívás, szász emese, )

A női párbajtőrözők egyéni versenyében Szász Emese magyar idő szerint 13.15-kor a koreai Choi Injeong ellen kezdte meg az olimpiai szereplését.

A Vasas vívónője a franciák világsztárjával, Laura Flessellel együtt pótselejtezőn harcolta ki a londoni indulási jogot, ennek megfelelően nagyon nehéz ágra került. Szász Emese koreai ellenfele fiatal, relatív tapasztalatlan, de egy olimpián ugye nincs könnyű ellenfél.

Az első háromperces menetben négy darab együttes találattal indítottak, majd a második háromperces etap elején a koreai jó szemmel vette észre Emese lábszúrási kísérletét, és “felszúrta” a magyar lányt. Emese nem esett kétségbe, lerohanó támadással egyenlített. Fej fej mellett haladtak, majd Emese először 7-6-nál ragadta magához a vezetést újfent lerohanó támadással. Folytatódott az adok-kapok, így a második három perc végén újfent egál – 8-8 volt az eredmény.

Kulcsár Győző az utolsó három perc előtt mintha több mozgásra bíztatta volna Emesét, hogy megpróbálja kiugrasztani Choit passzívitásából. A koreai ugyanis un. francia markolattal vívott, ami hosszú nyele folytán alkalmas arra, hogy egy-két centivel megnyújtsa a kar hosszát, ergo közbeszúrásoknál ad lehetőséget. Emese ezt felismerve taktikát váltott és megpróbált pengéről indulni, de eredménytelenül. A koreai, akitől tavaly a világbajnokságon is kikapott 15-12 arányban nyert.

Szász Emese kiesett, ezzel a női párbajtőrvívásban a remélt érem vagy pontszerzés elmaradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik