Sport

Furcsa számtanóra a tornaversenyen

japán torna (japán torna)
japán torna (japán torna)

Kína megvédte olimpiai bajnoki címét a féri csapatok tornaversenyében, mögöttük azonban kisebb káoszba fulladt a dobogósok kiszámolása.

A férfitornászok olimpiai csapatversenyében egy dolog volt biztos, a címvédő kínaiak, bár gyengébb csapattal versenyeztek, mint négy éve, megvédték címüket.

Mögöttük azonban nagy összevisszaság volt. Az utolsó kör előtt második helyen álló Japán egyik legjobbja, Ucsimura Kohei rontott utolsó gyakorlatában, csak leszédült ugrás heyett a lóról, és azért akkora levonást kapott, hogy a japánok lecsúsztak a dobogóról.

Mögöttük hatalmas ovációt kiváltva Nagy-Britanniát hirdették ki másodikként (Berki Krisztián egyik fő rivália, Louis Smith jól mozgott a lovon), a dobogó harmadik fokára az ukrán tornászok állhattak fel.

A japánok azonban nem hagyták ezt annyiban és megóvták a szerintük rosszul kiszámolt pontszámot. A zsüri negyedórás tanakodás után helyt adott az óvásnak így Kína mögé Japán jött fel másodiknak, a briteket kisebb füttykoncert közepette visszasorolták a harmadik helyre, az ukránok pedig negyedikek lettek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik