Sport

Cseh, Biczó és Verrasztó kiesett, Hosszú döntős

cseh, biczó (cseh, biczó)
cseh, biczó (cseh, biczó)

A 200 méteres pillangóúszásban Cseh Lászlónak alkalma nyílt helyrehozni a csúnyán elrontott 400 vegyes selejtezőt, bár a brutálisan erős elődöntőben a Pekingben ezen a távon ezüstérmes Csehnek és Biczó Bencének is nagyon nehéz dolga ígérkezett.

Az első elődöntő eredményeinek tudatában a két magyarnak már a fináléhoz is óriási úszás kellett volna. Biczó hihetetlen iramban kezdett, és 150-ig vezette a mezőnyt amelyben ott tempózott a címvédő, világcsúcstartó Michael Phelps is. Az utolsó 50-re azonban Biczó elfáradt, a benyúlása is rosszul sikerült, csak 5. lett (1:55.36 perc), Cseh pedig 7. helyen csapott célba (1:55.88), Phelps nyerte a futamot (1:54.53).

Biczó egy helyezéssel maradt le a fináléról, Cseh 12. idővel esett ki.

Cseh tőle szokatlan módon kommentálta az újabb kudarcot: “Nagy sz.r volt az egész, nem tudok mit mondani… A karom nem működött, életem legrosszabb versenye volt. Lehet, hogy megérdemlem…”

Biczó Bence: “Botrány, már megint a benyúláson múlott, nem jött ki jól a fal. Az első száz rendben volt, jó volt, az utolsó húsz méter viszont pocsék. Nem tudom, mért, erre kell választ találnom”.

A nők 200 méteres vegyesúszásában a 400-on negyedik Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn volt érdekelt, mindketten az első elődöntőben úsztak. Hosszú megfontolt kezdés után jól hajrázva nyerte a futamot, és bár a második elődöntő jóval erősebb volt, 5. idővel (2:10.74 perc) bejutott a döntőbe. Verrasztó (2:11.53) Biczóhoz hasonlóan egy hellyel maradt le a fináléról.


Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka

“Úgy voltam vele, hogy mindenképpen úszni szeretnék kedden délelőtt a 200 pillangó selejtezőjében. Most persze nagy a dilemma, hogy mi legyen, még ma este ezt el kéne döntenem amerikai edzőmmel, Dave Salóval, akit hívni fogok, de nehéz lesz elhatározásra jutni. Jobban szerettem volna, ha Evelyn is döntős, és legalább nyolcadikként kerül tovább” – mondta Hosszú Katinka.

Verrasztó Evelyn így értékelt: “Senki se akar kilencedik lenni, én se szerettem volna, de hát ez van. Pedig most jobbat mentem, mint délelőtt, mellen is javultam, de a másik futam jóval erősebb volt. Katinkának saját döntése, hogy indul-e a 200 vegyes döntőjében vagy sem, én nem akarok ezzel foglalkozni, és befolyásolni sem fogom őt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik