Sport

Bolt bevallotta mitől ilyen gyors

usain bolt (usain bolt, )
usain bolt (usain bolt, )

Usain Bolt, a 100 és 200 méteres síkfutás jamaicai világcsúcstartója elárulta kivételes gyorsaságának titkát: a versenyek előtt nagynénje főztjét eszi. Olimpiai hírcsokor.

Megvan mitől ilyen gyors Usain Bolt?: “Minden versenyem előtt a nagynéném főz nekem valami finomat, ez ad nekem erőt a győzelemhez” – olvasható Usain Bolt rövid írása sikereinek titkáról a Für Sie című női magazinban. “Amikor csak lehet, Lilly néni elkísér a versenyeimre, ha nem tud velem jönni, akkor az ő receptjei alapján kérem, hogy főzzenek nekem.” Bolt természetesen írt a londoni esélyeiről is: “Én vagyok a világ leggyorsabb embere, és sokáig az is akarok maradni. Az aranyérem érdekében ezúttal is Lilly néni főztjében bízom.” Hogy mit kever a nagynéni a kaja mellé az egyelőre még nem derült ki. Meglehet, nem is fog…

Twitterezni tilos: Arra kérték a londoni olimpia szervezői a versenyhelyszínekre kilátogató szurkolókat, hogy csak “sürgős” esetben küldjenek bejegyzéseket a Twitter közösségi portálra, mert a túl sok üzenet megterheli a hálózatokat, ez pedig hatással van a televíziós közvetítésre. A szombati férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyén például a kommentátorok nem tudták tájékoztatni a nézőket arról, hogy az élen álló sportolók mennyivel voltak az üldözők előtt, mert nem érkeztek meg az adatok a bringásokat kísérő GPS-rendszerből. A helyzetet csak tovább rontotta, hogy sokan épp a Twitter közösségi oldalon adtak hangot emiatti bosszúságuknak. A sportközvetítéseket kézben tartó Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint a hálózati gondokat az a rengeteg üzenet okozta, amelyet a brit kerékpárosok, elsősorban az esélyesnek vélt Cavendish üdvözlésére az utcán összesereglett több százezer ember küldött.

A slágerlisták élén: A megjelenése után egy nappal az ötödik helyen áll a brit eladási rangsorban a londoni olimpiai játékok megnyitó ceremóniájának zenei válogatása. A péntek este Isles of Wonder címmel megrendezett nagyszabású – 27 millió fontos összköltségű – megnyitó széles spektrumot fedett le a szigetország zenéjéből. Éppúgy hallható volt Mike Oldfield nagy sikere, a Tubular Bells, mint Dizzee Rascal 2009-es slágere, a Bankers. Színpadra állt a sheffieldi Arctic Monkeys, Paul McCartney, valamint az elektronikus zenét játszó Underworld, amelynek két tagja egyébiránt az esemény zenei igazgatója volt. Az olimpiai zenei antológiából vasárnap esti összesítések szerint egy nap alatt 10 ezret adtak el, ezzel a lemez az ötödik helyen debütált a válogatásalbumok listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik