Sport

Az első körben búcsúzott a Babos, Szávay kettős

szavay-agnes(210x140)(2).jpg (szávay ágnes, )
szavay-agnes(210x140)(2).jpg (szávay ágnes, )

Babos Tímea és Szávay Ágnes duója három szettben szenvedett vereséget cseh ellenfelétől a londoni olimpián, a női párosok teniszversenyén.

Már rögvest az első körben komoly feladat várt a szabadkártyával induló magyar duóra, ugyanis a negyedik helyen kiemelt cseh kettős, Andrea Hlavacková és Lucie Hradecká volt az ellenfél. Ha mindez nem lenne elég, a páros nem is olyan rég döntőzött Wimbledonban, csak a Williams-nővérek bizonyultak náluk jobbnak nagy csatában, 7-5, 6-4 lett annak a találkozónak a vége.

Az első szettben a csehek rendre jókor ütötték a nyerő ütéseiket, illetve ha második szervára került a sor, azt is nagy százalékban tudták hozni, így simán nyertek 6-1-re mindössze 30 perc alatt. A második játszma már jobban indult magyar szempontból, 2-2-nél azonban elrontotta adogatását a Babos Tímea, Szávay Ágnes kettős, Hlavackováék pedig hozták a sajátjukat, így elhúztak 4-2-re.

Nem adták fel azonban a lányok, hozták a saját szervájukat, majd brékeltek is egyet, egyenlítettek 4-4-re. Innentől kezdve senki sem rontott adogatásnál, így következhetett a rövidítés, amelyet Babosék nyertek meg. A harmadik, mindent eldöntő felvonásban fej fej mellett haladtak a felek, azonban 3-2-es cseh vezetésnél brékeltek Hradeckáék, végül a meccset is megnyerték.

Eredmény – olimpiai tenisztorna, nők, páros, 1. forduló
Szávay, Babos – Hlavacková, Hradecká (cseh, 4.) 1-6, 7-6 (7-5), 2-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik