Sport

Varga nem tudta felborítani a papírformát

Varga Miklós (varga miklós, )
Varga Miklós (varga miklós, )

A 60 kilogrammos ökölvívók versenyének 1. fordulójában Varga Miklós kikapott litván ellenfelétől a londoni olimpián.

A magyar ökölvívók már elkezdték az olimpiai szereplést, szombaton a 19 esztendős tehetség, Harcsa Zoltán a 75 kilogrammosok mezőnyében bejutott a nyolcaddöntőbe, miután legyőzte venezuelai ellenfelét.

A három magyar öklöző közül kétség kívül Varga Miklós kapta a legnehezebb ellenfelet, ugyanis a 60 kilogrammosok között Evaldas Petrauskas várt rá. Az első menetben Varga jó párszor betalált tisztán, azonban ellenfele olykor megindított pár sorozatot, amik eltalálták a magyar fiút. A pontozók végül 6-4-re Petrauskasnak adták az első három percet.

A második menet sem alakult túl jól, a felvonás felénél számolni is kellett Vargára. A litván pontosan bokszolt, míg a magyar öklöző sokszor a levegőt püfölte. Ez a menet is Petrauskas 6-4-es győzelmét hozta, így Varga Miklós négypontos mínusszal vágott neki a záró etapnak.

A 24 éves magyar fiúnak mennie kellett előre a harmadik menetben, de a litván is meg-megindult, ráadásul jó párszor be is talált. Vargára a végén is számolni kellett, majd a litván még megsorozta a végső gongszó előtt. A mérkőzés végül Petrauskas magabiztos győzelmét hozta, 20-12 lett a vége.

Kedden Káté Gyula is elkezdi az olimpiát, ő az egyiptomi Mohamed Eszlammal meccsel majd a 64 kilogrammosok közt.

Eredmény – ökölvívás, 60 kg, 1. forduló
Varga Miklós – Evaldas Petrauskas 12-20 (4-6, 4-6, 4-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik