Sport

Póta a harmadik fordulóban búcsúzott

póta georgina (póta georgina, )
póta georgina (póta georgina, )

Az olimpiai asztalitenisz-torna női mezőnyének harmadik fordulójában Póta Georgina vereséget szenvedett a koreai Miyoung Parktól.

A magyar hölgy, aki először csak a 32-es táblára jutásért lépett asztalhoz, vasárnap legyőzte a horvát Tian Yuant. A harmadik fordulóban azonban már nem ment ilyen jól Pótának, igaz a találkozó elején remekül indított.

A koreai Miyoung Park ellen ugyanis simán, 11-3-ra hozta az első játszmát, ezért úgy tűnt, ott lehet a következő körben Póta Georgina.  A játék képe azonban sokat változott a második felvonásra, ugyanis Park kiegyenlített (8-11), majd összesítésben át is vette a vezetést, mivel a harmadik játszmát is 8-11-re vitte.

A magyar hölgy hiába próbálta útját állni a koreainak, nem sikerült megismételnie első játszmabeli sikerét, így újból (6-11) elbukta a soron következő szettet.

Mint az később kiderült, az utolsó, ötödik játszmában sokáig tartotta magát a magyar pinyós, végül azonban Park győzelmével ért véget a találkozó (9-11), és ez egyben azt is jelentette, hogy Póta Georgina a harmadik fordulóban búcsúzott.

“Az első szett simán megvolt, utána viszont sok könnyű labdát elrontott Gina, ezért ment el a meccs. Sajnáljuk, mert így a női játékosok semmi extrát nem nyújtottak ezen az olimpián. Akinél jobbak, azt megverték, de bravúrt nem tudtak bemutatni” – mondta Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik