Sport

Zwickl túljutott az első körön

Zwickl Dániel (zwickl dániel, )
Zwickl Dániel (zwickl dániel, )

Zwickl Dániel öt szettben, 4-1-re győzte le dán ellenfelét a férfi asztaliteniszezők versenyének 1. körében a londoni olimpián.

Zwickl Dániel a dán Allan Bentsennel nézett farkasszemet szombaton este, az első szettet pedig viszonylag gyorsan hat perc alatt nyerte meg 11-9-re. A második valamivel simább volt magyar szemmel, így honfitársunk gyorsan biztos előnybe került.

A harmadik felvonás nagy csatát hozott, Zwickl azonban fejben ott volt és 12-10-re ezt is megnyerte. A negyedik etapban a 43 esztendős Bentsen megpróbált felkapaszkodni és 11-4-el behúzta a játékrészt, ám a követketkező szettben Zwickl lezárta az összecsapást és bejutott a második fordulóba. A magyar asztaliteniszező következő ellenfele – vasárnap délután fél négytől, a 32 közé jutásért – a szerb Alekszandar Karakasevic (42.) lesz.

“Az olimpia nagyon különleges verseny, különleges a hangulata, egészen másfajta felkészülést igényel, mint a többi viadal – mondta a meccs után Zwickl. – Nagyon izgultam, de miután odaléptem az asztalhoz, már csak a meccsre koncentráltam. Talán nyolc éve valamikor játszottam már Bentsennel, nagyon kellemetlen a stílusa, ezért nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem, Karakasevic fantasztikus játékos, de talán előnyöm lehet vele szemben, hogy én már játszottam egy mérkőzést, neki pedig az lesz az első. Megpróbálom minden pillanatát élvezni ennek a versenynek, itt van a családom, a barátnőm, úgyhogy szeretnék jól szerepelni.”

Pattantyús Ádámnak sajnos korábban nem sikerült a bravúr, így számára az egyéni verseny véget ért az első körben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik