Sport

Tóth Krisztina győzelemmel kezdett

tóth krisztina (tóth krisztina)
tóth krisztina (tóth krisztina)

Tóth Krisztina bejutott a legjobb 48 közé a londoni olimpia női asztalitenisz-tornáján, miután nagy küzdelemben legyőzte venezuelai riválisát.

A hétszeres Európa-bajnok, ötödik olimpiáján szereplő Tóth  Krisztina jelenleg a 84. a világranglistán, így egyértelmű esélyesként várta a Fabiola Ramos (268.) elleni találkozót. A német Kroppach csapatában légióskodó, 38 éves magyar játékos részt vett a péntek esti, éjszakába nyúló megnyitón, így hasonlóan ellenfeléhez, a hazája zászlóját vivő Ramoshoz, nem sokat pihenhetett londoni bemutatkozása előtt.

Az ExCel asztalitenisz-csarnokában szinte teltház, mintegy 3000 néző várta a játékosokat, s ugyan Tóthon látszott egy kicsit a fáradtság, megnyerte az első szettet. A folytatásban aztán a szintén ötödik olimpiáján szereplő, 34 esztendős rivális váratlanul átvette az irányítást, s Tóth sorra vesztette a játszmákat, a negyedikben 10-6-ra vezetett Tóth, innen fordított Ramos. 1-3-nál aztán a magyar játékos összekapta magát, egyenlített, a döntő játszmában pedig óriási csata alakult ki. A venezuelai minden labdát visszaadott, Tóth azonban megőrizte higgadtságát, és második meccslabdáját értékesítve megnyerte a mérkőzést. Hogy ez milyen nehezen ment, azt érzékeltette, hogy Tóth a levegőbe csapva, örömében ugrándozva ünnepelte a sikert.

“Ez elsőre borzalmas volt – kezdte értékelését Tóth. – Sokan mondták, hogy ezt a meccset könnyedén fogom nyerni, de én mindenkit figyelmezettem, hogy most már a világon mindenütt megtanultak játszani, így egy venezuelai ellenfelet sem szabad lebecsülni. Neki is ez az ötödik olimpiája, ő sem akart kiesni az első fordulóban, de úgy voltam vele, hogy ha mentő visz el, akkor is “kiszedem” belőle ezt a győzelmet. Sajnos nagyon lassan állt össze a játékom”.

A folytatásban Tóth Krisztinára – magyar idő szerint 21:30 órától – a tajvani Csen Szu-ju (57.) vár.

“Legutóbb Katarban kikaptam tőle 4-2-re, azaz nem lesz könnyű dolgom ellene” – mondta következő ellenfeléről.

A 17-32. kiemeltek – köztük Póta Georgina is – a második, az 1-16. kiemeltek pedig a harmadik körben kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Eredmény – asztalitenisz, női egyes, 1 forduló
Tóth Krisztina-Fabiola Ramos (venezuelai) 4-3 (9, -9, -9, -12, 5, 9, 10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik