Sport

Mohamed óriási csatában kapott ki a nyolcaddöntőben

Mohamed-Aida(210x140)(4).jpg (Mohamed Aida)
Mohamed-Aida(210x140)(4).jpg (Mohamed Aida)

Mohamed Aida a pekingi ezüstérmes dél-koreaiNam Hjun Hi ellen döntő tussal szenvedett verséget a mői tőr nyolcaddöntőben.

Az ötödik olimpiáján szereplő, 36 éves Mohamaed Aida az egyik legnehezebb ellenféllel találkozott a nyolcaddöntőben, az ellenfél a pekingi olimpia másodikja, a verseny első kiemeltje, a dél-koreai Nam Hjun Hi volt.

Nam kezdett jobban, de Mohamed ledolgozta hátrányát, és a taktikus, kevés találatot hozó asszóban átvette a vezetést.

A 3×3 perces vívóidő letelte után 7-7 volt az állás, a ráadásban az első tust adó vívó nyert, aki a dél-koreai Nam lett, aki egy gyors akcióval meglepte Mohamed Aidát, aki így nem jutott be a nyolc közé.

“Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig úgy érzem, jó taktikát választottam. A világ egyik legjobbja volt az ellenfelem, és tudtam vele tartani a lépést, pedig az elmúlt héten még fájt torkom, és ez sokat kivett belőlem. A végén talán lehettem volna egy kicsit erőszakosabb. Nyugodt szívvel jöttem ki Londonba, annyit edzettem előtte, mint még soha. Úgy gondolom, mindent megtettem. Az nem jelentett plusz terhet, hogy kevés magyar vívó jutott ki Londonba.”

Az ötödik olimpiáján szereplő magyar vívó a közeljövőben – családjával egyeztetve – dönti el, hogy folytatja-e pályáfutását.

“Még bennem van egy olimpia, de nem akarom elkapkodni döntést” – tette hozzá Mohamed Aida.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik