Sport

Verhető ellenfeleket kaptak a magyar bokszolók

Kedvezően alakult a sorsolás a magyar ökölvívóknak a londoni olimpián: a küldöttség három versenyzőjének venezuelai, litván, illetve egyiptomi ellenfél jutott a nyitókörben.

Elsőként a 75 kg-os Harcsa Zoltán lép ringbe magyar idő szerint szombaton 17 órakor a venezuelai José Espinoza Mena ellen.

A 60 kilós Varga Miklós vasárnap 21 óra 45 perctől a litván Evaldas Petrauskasszal bokszol, a 64 kg-os kategóriában szereplő Káté Gyula pedig kedden 17 órakor az egyiptomi Mohamed Eszlammal csap össze. Mindhárom magyar öklöző a legjobb 16 közé jutásért küzd majd.

„Nem álomszerű, de egyáltalán nem nehéz sorsolást kaptak mindhárman, így akár valamennyien bejuthatnak a második fordulóba. Erős, jó fizikumú mindegyik ellenfél, de a mieink képesek lehetnek megoldani a feladatot” – fogalmazott percekkel a sorsolást követően Kovács László szövetségi kapitány, aki hozzátette, most tényleg nem panaszkodhatunk a sorsolásra.

Ugyanez a véleménye az egyelőre még itthon tartózkodó Csötönyi Sándornak is, aki az első körös ellenfelek ismeretében optimistán beszélt a három magyar ökölvívó továbbjutási esélyeiről.

„A sorsolás abszolút olyan ellenfeleket vetett a fiúk útjába, hogy ezt az itthon látott formájuk alapján meg kell oldaniuk. Bevallom, az ellenfelek ismeretében optimista vagyok a továbblépéseket illetően. Én sosem foglalkozom a továbbiakkal, arra ráérünk akkor, ha kiderül, a három bokszolónkból hányan érdekeltek a második fordulóban” – árulta el a MÖSZ elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik