Sport

Szurkoljunk együtt a szegedi olimpikonoknak!

A szurkolókat segítve a sűrű olimpia programból kiemeltük a szegedi versenyzőkhöz kötődő sporteseményeket.

A Szeged24 már beszámolt a népes szegedi küldöttség esélyeiről és céljairól, most tekintsük át, ki mikor szerepel az olimipia programjában.

A július 27-ei megnyitó után két nappal, 29-én szurkolhatunk először szegedieknek. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt csapatunk, a férfi vízilabda-válogatott vasárnap késő délután száll medencébe Szerbia ellen, a két csapat közös múltját elnézve garantáltan nem fognak unatkozni a szurkolók. Szintén július 29-én kezdi meg szereplését az olimpián a Mocsai-csapat is, Mikler Rolandék a dánok ellen kezdhetik el a menetelésüket a halálcsoportban. A vasárnapi programban szerepel még a Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős egység, akiknek szegedi edzője van Dani Zsolt személyében.

Szegedi születésű úszókat is bíztathatunk Londonban, Molnár Ákos 200 méteres mellúszásban Gyurta Dániellel együtt próbál minél jobb eredményeket elérni, július 31-én ugranak az előfutamok során először a medencébe. A szintén szegedi születésű, bajai színekben versenyző Gregus Bernadett pedig a 4*100-as vegyes váltóval szerepel augusztus 3-ától.

Az olimpia keret egyetlen kenusa, a pekingi győztes Vajda Attila augusztus 6-án kezdi meg menetelését a címvédés habzó hullámain. Az etoni evezőspálya királynője lesz reményeink szerint Douchev-Janics Natasa, aki augusztus 7-én kettesben 500 méteren selejtez a 9-i döntőre, majd 10-én egyesben 200-on a másnapi fináléra.

Az Európa-bajnokságon 7. helyet szerző súlylökő, Márton Anita augusztus 6-án ragad először szert az olimpián. Ha már súly, a szegedi súlyemelő Nagy Péter augusztus 7-én lép először dobogóra. A Szegedi Lelkesedés SK versenyzője a pontszerzés mellett új egyéni csúcs elérését tűzte ki célul.

Az augusztus 29-án kezdődő paralimpiai játékokon 34 sportoló képviseli Magyarországot. A küldöttségben két szegedi atléta szerepel, a Biacsi ikrek, Ilona és Bernadett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik