Sport

Szombaton Cseh-Phelps párbaj, Hosszú Katinka nyerhet

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

Az olimpia szombati versenynapján megszülethetnek az első magyar érmek, 400 vegyesen Cseh László, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is vízbe száll.

400m vegyesen Verrasztó Dávid a 3. futamban rajtol. Közvetlenül utána a 4. futamban a 4-es pályán Michael Phelps tempózik, mellette Cseh László áll a rajtköre. Az időfutamok alapján a legjobb nyolc indulhat a szombat esti fináléban. Cseh László minden idők legjobbjai között Phelps és Lochte mögött a harmadik. Az idén viszont Cseh legjobb ideje csak a 10.

100m pillangón bemutatkozik a fiatal Szilágyi Liliána. A 6 futam legjobb 16 időt elérő úszója folytathatja az esti programban.

Kiss Gergő 400m gyorson a 3 futamban az idei világranglista második Park Taehwan ellen küzd a nyolcba kerülésért.

Női 400m vegyesen  egy futamban, a harmadikban együtt tempózik Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna. Idén Hosszú a világranglistán harmadik, Jakabos a kilencedik. Hosszú Katinkát amerikai edzője esélyesnek tartja az olimpiai aranyra is.

Gyurta Dániel 100m mellen nem számít esélyesnek, de a délelőtti 4. futamban ki kell, hogy harcolja az esti folytatást. Dániel célja az lehet, hogy egy perc alá szorítsa legjobb idejét, amivel döntős lehet.

A délelőtti programot a női 4x100m gyorsváltó zárja, ahol az első futamban a hatos pályán úsznak a magyarok. A döntő elérése nagy bravúr lenne a lányoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik