Sport

Mexikó nem bírt Dél-Koreával

aubameyang (aubameyang)
aubameyang (aubameyang)

A londoni olimpia férfi labdarúgótornáján a B csoport tagjai is pályára léptek, az esélyesebb csapatok nem tudtak nyerni, így mindkét meccsen döntetlen született.

A csoport legnagyobb esélyesének Mexikó számít, azonban a dél-koreaiak nagyon szívósan védekeztek, és remekül tartották a 0-0-s döntetlent. A félidőig nem is született gól, a mexikóiak idegesen játszottak, semmi nem jött össze nekik.

Az ázsiaiak pedig kis híján megszerezték a vezetést, a csapatkapitány Ko Ja-Cheol lövése súrolta a kapufát, majd nem sokkal később Coronának kellett kitornáznia egy újabb lövést.

Ezután a mexikóiak veszélyeztettek többet, de a lövésekbe rendre bele tudott érni a dél-koreai kapus, a 91. percben a csereként beállt Raúl Jimenez lőtt egy kapufát, maradt a 0-0.

A csoport másik meccsén a jobb erőkből álló Svájc már korán megszerezte a vezetést Gabon ellen: az 5. percben a tizenhatoson belül buktattak egy svájcit, Admir Mehmedi pedig két büntetőt is értékesített – az elsőt újralövette a játékvezető. Nem sokkal később Mehmedi révén az olimpia legnagyobb kihagyott helyzetét láthattuk, egy méterről az üres kapuba nem tudott betalálni.

A gaboniak nem adták fel, többször veszélyeztettek, és Aubameyang révén egyenlítettek is a félidő végén: egy megpattanó beadás után őt találta meg a labda, a csatár pedig nem tétovázott és Benaglio lábai között a hálóba gurított.

A második játékrész sokáig eseménytelenül telt, kiegyenlített párharcot láthatott a St. James’ Parkba kilátogató közönség. A csendet a csereként beálló Pajtim Kasami törte meg, jó 25 méterről lőtt, de Ovono kapus a helyén volt és kitolta a labdát a felsőből.

Kiállítás nélkül ez a meccs sem telhetett el, a svájciak emberhátrányban védekezték ki az utolsó negyedórát, de maradt az 1-1-es döntetlen, ami a játék képe alapján teljesen igazságosnak mondható.

Eredmény – London 2012, férfi labdarúgás, B csoport, 1, forduló

Mexikó – Dél-Korea 0-0

Gabon – Svájc 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Aubameyang (45.) illetve Mehmedi (5.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik