Sport

Megnéztük, mit esznek az olimpikonok

londoni olimpiai falu (olimpia 2012, london 2012, olimpiai falu)
londoni olimpiai falu (olimpia 2012, london 2012, olimpiai falu)

Éjjel-nappal üzemel a hatalmas étkező a londoni olimpiai faluban, de kihelyezett pultokon is kínálnak portékát a szervezők.

Igen, portékát, hiszen a Nagy-Britanniában termő gyümölcsök és zöldségek játsszák a főszerepet a kínálatban, erre kifejezetten büszkék is a helyiek. Természetesen nem a banánról beszélek, hanem a skót málnáról és eperről vagy a kenti zöldbabról és salátáról.

Az olimpiai faluban több kisebb standon is magukhoz vehetik a sportolók és a hivatalos személyzet képviselői a kávét, a joghurtot és a müzlit vagy éppen a szendvicseket. Emellett egy hatalmas „menza”, egy 5000 székes központi „kajáda” fogadja a sportolókat, akik még csomagjaikat is letehetik a megőrzőben, ha épp nem akarják, hogy kényelmetlen helyzetbe kerüljenek evés közben.

25 000 vekni kenyér, 330 tonna zöldség és gyümölcs, 232 tonna burgonya, 75 000 liter tej fogy el a konyhán – nem kevés mennyiség.

A készételek mellett üzemel egy McDonald’s, a hivatalos szállítópartnerek pedig a Cadbury, a Heineken, a Coca Cola és a Nature Valley.

Az étkezde egyébként fel van osztva, külön blokkokban lehet a mediterrán, a brit, a keleti, az indiai és az egyéb konyhák specialitásait megkapni.

Jó étvágyat a fenti képgalériához, amelynek képei a sajtónyilvános falutúrán készültek!

Ez pedig a mi szállásunk étkezdéje, széles a választék a reggelinél és a kiszolgálás is kedves (Fotó: D.S.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik