Sport

Császár: Meg kellett szokni a felhajtást

kézilabda válogatott (olimpia 2012, kézilabda válogatott, london 2012)
kézilabda válogatott (olimpia 2012, kézilabda válogatott, london 2012)

A magyar férfi-kézilabdaválogatott lázasan készül a dánok elleni olimpiai nyitómeccsre, kisebb kellemetlenségekkel.

Az olimpiai faluban értük utol a mieinket, akik akkor még az edzésre igyekeztek, amely később kiderült, meglehetősen rövidre sikeredett egy kellemetlenség miatt.

A srácok jó kedvűek, de már látszik rajtuk, hogy legszívesebben meccset játszanának. Már nem sokat kell várni.

Ilyés Ferenc, aki teljesen felépült sérüléséből foglalta össze az előző nap eseményeit, hogy lássuk, hogy zajlik az élet a faluban: „Mint általában, most is reggel nyolckor volt ébresztő, közösen elmentünk reggelizni, délelőtt egy kis szabadprogram volt, amikor el lehetett menni konditerembe. Aztán közös videózást tartottunk, majd elmentünk ebédelni, és a csendes pihenő után haladtunk tovább az edzésre.”

A kérdésre, miszerint nem korai-e a 8 órai kelés, Ilyés azt mondta, Mocsai mester figyel arra, hogy ne kelljen minden nap korán ébredni.

„A srácok fáradtak, romokban vannak, de ez természetes dolog. A mélypont az előző két nap után volt: egy kemény edzés után a franciák elleni meccs, majd az utazás a Csalagútban, ideérve edzőmeccs az angolok ellen, ez egy határterheléses időszak volt. Mától jön felfelé a csapat, még három napunk van a dánok elleni nyitómeccsig” – így a kapitány.

Mocsai elmondta, a nagy meleg bizony hatással van mindenkire, ugyanis a faluban az üvegfalas szobákban „ismeretlen a klíma”, nem ilyen időjárásra készültek, így az első két nap olyan sokat nem aludtak a srácok.

„Egyelőre izgalom nincs, csak a munka, viszont ez a nagy felhajtás, a meleg kicsit megfogta az embert, kellett kis idő, amíg megszoktuk, mi hol van a faluban, merre kell menni. Fantasztikus helyen vagyunk egyébként, nagyon várom, hogy elkezdődjön az olimpia, hiszen lassan egy hete eljöttünk otthonról. Nem nagyon tudtunk azóta a szeretteink által feltöltődni, ami általában jellemző szokott lenni a nagyobb versenyek kezdete előtt” – mondta Császár Gábor, a csapat klasszisa, aki szerint nagy csata lesz az első, pokolian erős Európa-bajnok dánok elleni mérkőzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik