Sport

Andy Schleck: Vuelta helyett Amerika

andy schleck (andy schleck, )
andy schleck (andy schleck, )

Jó hír Andy Schleck rajongóinak: nemsokára újra nyeregben láthatjuk a luxemburgi kerékpárost. Üröm az örömben, hogy a Vueltát is kihagyja az idén.

Andy Schleck, a 2010-es Tour de France győztese június végén bukott  a Critérium du Dauphiné egyik időfutamán. Sérülése miatt nemcsak a Tour de France-on, hanem a londoni ötkarikás játékokon sem szerepelhet.  A közeljövőben visszatérhet, de 2012-ben a Vuelta is nélküle indul el. Ugyanis az USA Pro Cycling Challenge viadalon versenyzik újra a luxembourgi bringás, ami két nappal a spanyol körverseny rajtja után kezdődik.

A hírt Johan Bruyneel, Schleck csapatának vezetője közölte blogján. “Örömmel jelentem be, hogy Andy Schleck hamarosan újra versenyzik” – írta Bruyneel.  “Felállítottunk egy ütemtervet a szezon hátralevő részére, olyan versenyekkel, ahol jó eredményeket érhet el” – tette hozzá.

Így a Vuelta-csapatot Maxime Monfort és Tiago Machado fogja vezetni a spanyol körversenyen.

A végleges névsort még nem döntöttük el, de azt bátran kijelenthetem, hogy nagyon versenyképes csapattal készülünk Pamplonába” – jelent meg a RadioShack-Nissan sportigazgatójának blogján.

Schleck pedig az amerikai Colorado után Kanadában és Kínában fog versenyezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik