Sport

500 millió a soproni utánpótlássportra

A kiemelt utánpótlás sportegyesületek 500 millió forint plusz pénzben részesülnek Sopronban. Így nagyságrendekkel több jut az utánpótlássportra. Minden sportágban, óriási lehetőségek nyíltak ezekkel a rendelkezésre álló forrásokkal – írja a sopron.hu.

,Óriási pénz érkezik a házhoz” ebben  a sportszezonban. Ez köszönhető a polgári erők által megalkotott új sporfinanszírozási törvénynek, továbbá azoknak a sportvezetőknek, helyi sportolóknak akik nagyszerű teljesítményükkel kiérdemelték a szakági vezetőktől ezt az óriási támogatást és mindazoknak, akik őket támogatták: a családoknak, támogatóknak, akiknek együttes teljesítménye áll a támogatás elnyerése mögött – mondta dr. Simon István alpolgármester Sopronban, az Ágfalvi úti sportpályán tartott sajtótájékoztatón.

A jelenlévő sportvezetők egyenként is beszámoltak arról a nagy mértékű támogatásról, amelyben részesülnek. Az SC Sopron 106 millió, a jégkorongosok 54 millió, a Tigrisek 22 millió, az SKC utánpótláscsapata 49 millió, a sportiskola 60 millió, a SMAFC 23 millió, a Darazsak 90 millió forintot nyertek el. (A Raabersport Kft. ezen felül, újabb 87 millió forint támogatáshoz jutott).

További részletek és a teljes cikk itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik