Sport

Fordított Uruguay az Emírségek ellen

uruguay (uruguay, egyesült arab emírségek, )
uruguay (uruguay, egyesült arab emírségek, )

Első mérkőzését játszotta a londoni olimpián Uruguay, és bár az Egyesült Arab Emírségek megnehezítette a dolgukat, övék lett a három pont.

A meccs előtt a Luis Suarezzel felálló Uruguay számított jóval esélyesebbnek, ennek fényében ők is kezdtek jobban, azonban az arab csapaton látszott, nincsenek megilletődve.

Ennek pedig meglett az eredménye elég hamar, egy hihetetlenül pontos indítás után korán vezetést szerzett az Egyesült Arab Emírségek: a csapatkapitány Ismail Matar elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a két visszafutó védőt becsapva az alsó sarokba gurított.

A rövid sokk – és néhány arab helyzet – után lassan magára találtak a dél-amerikaiak, és a nyomásnak már az első félidőben meglett az eredménye, igaz, csak rögzített szituációból. Egy tizenhatos környéki szabálytalanság után a 21 éves Gastón Ramirez csavart ballal a szabadrúgásból Ali Khaseif kapujába.

Szünet után már jobban koncentráltak az uruk, és Suarez passza után Nicolás Lodeiro góljával már a vezetést is megszerezték.

A gól után megnyugodtak a dél-amerikaiak, magabiztosan járatták a labdát, és sikerült megtartaniuk a vezetést a szívós arab csapat ellen, így győzelemmel rajtoltak Londonban.

Eredmény – labdarúgótorna, férfiak, A csoport, 1, forduló

Egyesült Arab Emírségek – Uruguay 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Matar (23.) illetve Ramirez (42.), Lodeiro (56.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik