Sport

Ezúttal sem lesz gyenge a keret

Egy igazi nagyágyú, a kanadai Frank Banham szerződtetése jelentheti azt, hogy a SAPA Fehérvár AV 19 annak ellenére sem gyengül, hogy többen távoztak a csapattól.

Palkovics Krisztián ugyan visszavonult, Sofron István pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy a prágai HC Lev csapatánál köt ki, míg Derek Ryan sem korcsolyázik fehérvári színekben jégre, ám az élet nem állt meg a Raktár utcában. Ezt bizonyítja, hogy az érkezők oldalán találjuk a 37 esztendős kanadai szélsőt, aki pályára lépett az NHL-ben is, a Phoenix Coyotes csapatában. 2005 óta játszik az EBEL-ben, első csapata a Red Bull Salzburg volt, majd kis kitérőkkel többször is a szlovén Olimpija Ljubljanát erősítette. Legutóbb a 2010/11-es idényben a Medvescak Zagreb együttesében 51 mérkőzésen 47 pontot szerzett. Egy csúcsot azonban már hosszú pályafutása alatt bezsebelt: eddigi 337 EBEL mérkőzésén 364 pontot szerzett, ezzel a liga történetének egyik legeredményesebb játékosának számít.

„Izgatottan várom a napot, amikor csatlakozom a SAPA Fehérvár AV 19 csapatához. Tavaly remek szezonja volt a csapatnak, és én örömmel nézek elébe minden kihívásnak, hogy újabb sikeres szezonhoz segítsem az együttest. Nyolc éve jártam először Magyarországon a kanadai válogatottal, és azóta is kedvenc európai országaim közé tartozik” – nyilatkozta Banham.

A keret új játékosa még a volt dunaújvárosi Pozsgai Tamás, aki a válogatott keret biztos pontja, valamint a Derek Ryan pótlására hozott Kyle Bailey, és az ugyancsak egy idénnyel ezelőtt Újvárosban vitézkedő kanadai Tyler Metcalfe. Az is biztos, hogy Eric Johansson is Székesfehérváron kezdi az új szezont, ugyanis elfogadta a Sapa Fehérvár AV19 ajánlatát.  Ennek értelmében a mérkőzések minimum nyolcvan százalékán játszania kell, hogy a szerződésben foglalt teljes javadalmazást megkapja. A kanadai-svéd támadó teljesen felépült korábbi makacs sérüléséből.

Jelenleg úgy néz ki, hogy huszonhat fős kerettel vághat neki Kevin Primeau a jövő héten kezdődő felkészülésnek, de Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nem zárta ki azt, hogy még lehetnek változások. Itt elsősorban Sofron Istvánra gondolt, aki előtt nyitva áll az ajtó, ha esetleg mégsem szerződne Prágába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik