Sport

Obama reklámra használja az olimpiát

Barack Obama (barack obama, )
Barack Obama (barack obama, )

Az amerikai elnök hatalmas összegért vett reklámfelületet egy kereskedelmi csatornától az olimpia alatt. Londonban is kampányol az őszi választások előtt.

Úgy tűnik szereti pozícióját az amerikai elnök Barack Obama, így célja nem is lehet más, mint hogy újraválasszák a december 17-ei elnökválasztáson.

Négy éve Obamára szavaztak a legtöbben, így első színes bőrűként lehetett az USA elnöke. Obama támogatottsága azóta valamelyest csökkent, talán ezért szánta el magát egy érdekes döntésre: pénzt nem kímélve, 6,1 millió dollárért vett reklámfelületet az amerikai NBC kereskedelmi csatornától. Tudni kell, a londoni olimpia kizárólagos közvetítési joga ennél a csatornánál van, így mindegy, hogy valaki republikánus vagy demokrata, ha kíváncsi az olimpiára mindenképp látni fogja az Egyesül Államok elnökét.

Obamát népszerűsítő videókat láthatnak minden este az NBC-reklámokban, de a hihetetlen összegért cserébe a nemcsak a televízióban, hanem különböző plakátoktól elkezdve a légi-reklámokig mindenhol megtalálható lesz az elnök neve – információk szerint még Londonban is.

Legnagyobb ellenfele a választásokon Mitt Romney lesz a Republikánus Pártból. Az amerikai lapok máris ezen élcelődve megjegyezték: Romney még nem vett reklámfelületet, de a pénteki nyitóünnepségig még van ideje erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik