Sport

Lorenzo és Rossi csapattársak lehetnek 2013-tól

lorenzo rossi (lorenzo, rossi, )
lorenzo rossi (lorenzo, rossi, )

A Yamaha gyári csapata elküldte Ben Spiest, Lorenzo csapattársa pedig Valentino Rossi lehet, akit a Ducatitól csábítanának vissza.

A vb-pontverseny éllovasa, Jorge Lorenzo biztosan új csapattársat kap majd a Yamahánál: Ben Spies távozik, és 2013-tól már nem ő lesz a spanyol mellett a Yamaha Factory Racing másik versenyzője.

Spiesnak nagyon nem ment ebben az idényben, alig ért el jó eredményeket – nem végzett még dobogón sem -, míg ugyanazon a motoron Lorenzo halmozza az érmeket: kilenc futamból ötször nyert, háromszor második lett, és egyedül Assenben nem szerzett pontot, akkor kiesett.

Nem véletlen tehát, hogy szerződést bontottak az amerikaival, a találgatások azonnal meg is kezdődtek, és elsősorban a hétszeres MotoGP-világbajnok Valentino Rossi került célkeresztbe.

Rossi és Lorenzo korábban voltak már csapattársak, hiszen az olasz a Yamahától igazolt át a Ducatihoz. Lorenzo 2008 óta áll a hangvillások alkalmazásában, ahol Rossi 2004-2010-ig versenyzett, így három idényt közösen húztak le a csapatnál.

Ebből a Yamaha profitált a legjobban: 2008-ban és 2009-ben Rossi, egy évvel később pedig Lorenzo ünnepelhetett világbajnoki címet. Azonban “két dudás nem fér meg egy csárdában” alapon a csapat megvált Rossitól, aki a Ducatinál kötött ki végül.

A spanyol szerint mind neki, mind pedig a csapatnak jót tenne a Doktor visszatérése.

“Sajnálom, hogy Ben nem folytatja nálunk, hiszen elég régóta a Yamahával dolgozik együtt. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban.” – mondta Lorenzo a csapattársáról, majd kitért a Rossi körüli találgatásra is: “Hallottam pletykákat, de ezek mindig kétes eredetűek. Ettől fügetlenül én örülnék ha Valentino visszatérne hozzánk, szerintem ez a csapat szempontjából is egy pozitív dolog lenne.”

Amikor arról kérdezték, hogy nem okozna-e gondot két vb-címért hajtó motoros egy csapatban, azt válaszolta: “Ha mindkét versenyző az élre tör, akkor egymást inspirálják, hogy még gyorsabbak legyenek, úgy gondolom, ez jót tehet a csapatnak”.

Lorenzo elmondta, Rossin kívül a szintén olasz Andrea Doviziosót is szívesen látná a másik Yamahán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik