Sport

Veszélyes vizeken a legjobb magyarok

wakeboard (wakeboard, )
wakeboard (wakeboard, )

Olyan helyeken wakeboardoztak, ahol eddig még senki!

Horváth Kinga, Európa-bajnok és tizenháromszoros magyar bajnok, valamint Szóláth Szebasztián, kétszeres junior világbajnok wakeboardosok ezúttal egy igen hajmeresztő mutatványba fogtak. Július elején barátaikkal, Bakró Bazsival, Bodnár Bencével, Hegedûs Ákossal, Kis Benedekkel, Szerb Mátyással, Tokay Mátéval, és Vaskó Norbival egyhetes túrára indultak, hogy wakeboarddal bevegyék Magyarország pár rejtett gyöngyszemét

A kilenc sportoló egy héten át próbálhatta ki Magyarország legmeghökkentőbb, eddig wakeboardozásra még sosem használt természetes vizeit, hogy megtalálják a megfelelő íveket és a felállított elemeken bemutassák legjobb trükkjeiket. A helyzet extrémitásából kifolyólag egy percre sem lankadhatott a figyelmük. Ügyesen kellett lavírozniuk a sziklákkal és más nem megszokott elemekkel tarkított féktelennek mondható pályákon.

Egy kis ízelítő a deszkások extrém országjárásáról

A helyszínek és élmények

1, Duna-parti hajótemető,
2, Rudabánya – bányató (hossza kb. 300 méter, átlagos szélessége kb. 80 méter, legnagyobb mélység megközelíti a 60 métert)
3, Megyer-hegyen lévő Tengerszem (a tó legmélyebb pontja 6,5 méter, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víztükör fölé)

“Csúsztam már sok extrém helyszínen, és eszközök után, pl. szökőkútban, vadvízen árral szemben, szárnyashajó, sárkányhajó és kajak négyes után, de ezek a helyszínek, amiken most csúsztunk nagyon egyediek és gyönyörűek voltak, ráadásul még gyalogosan is nehezen megközelíthetőek, nemhogy wakeboarddal” – árult el részleteket Horváth Kinga a túráról.

“Itt a természet olyan részeit használtuk ki, ami nem feltétlen a wakeboardnak kedvez. A Megyeri-Tengerszem lábánál lévő tóra épített ún. up rail elemről necces volt a nádasba érkezni. Főleg, hogy egyik alkalommal el is rontottam és háttal érkeztem, de szerencsére nem a nádasban landoltam. A többi helyszínnél csak a megközelítés volt a nehéz” – fejtette ki Szóláth Szebasztián kétszeres junior világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik