Sport

Pólósaink elszántan utaznak Londonba

ferfivizilabda-valogatott(960x640).jpg (férfi vízilabda válogatott, )
ferfivizilabda-valogatott(960x640).jpg (férfi vízilabda válogatott, )

Kellő derűlátással várja a londoni olimpiát, és a vasárnapi szerbek elleni csoportnyitó rangadót is a címvédő férfi-vízilabdaválogatott.

Pólósaink pénteken kelnek útra a brit fővárosba – nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy megőrizzék titulusukat, s ezzel megszakítás nélkül negyedszer is ötkarikás győztesek legyenek.

“Ha a hangulat jó, ha a játékosok hisznek magukban és egymásban, a csapat tudása legjavát fogja nyújtani Londonban – adott “előolimpiai” helyzetjelentést Kemény Dénes. – Nem mondom, hogy mi vagyunk a legjobbak, de azt igen, hogy a legjobbakkal egy szinten állunk. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, bármi lehet, s ebben az újabb arany is benne van.”

“A célunk egyértelműen az, hogy olimpiát nyerjünk – szögezte le az első ötkarikás megméretésére készülő Szivós Márton, akinek nagyapja és édesapja is játszott olimpiai bajnok csapatban. – Előre persze semmi sem állítható bizonyossággal, az viszont leszögezhető, hogy az aranyra esélyesek egyike mi vagyunk. Nüanszok, apró dolgok döntenek majd – remélem, a mi javunkra.”


A képre kattintva galéria nyílik az utolsó edzésről! –
Fotó: MTI / Kovács Tamás

A 2004-ben és 2008-ban olimpiai aranyérmes Varga Tamás így fogalmazott: 
“Természetesen aranyat várok, s minden esélyünk meg is van rá. De tudomásul kell venni, hogy napjainkra a mezőny összeért, s még azt is nehéz megtippelni, hogy ki jut be a legjobb négy közé, nemhogy azt, ki vívja majd a döntőt – remélhetőleg velünk…” – mondta.

“A három délszláv és az olasz csapattal, meg persze a miénkkel együtt öt, de ha ideveszem az amerikaiakat és a spanyolokat is, tulajdonképpen hét válogatott esélyes az első helyre – jelentette ki Kiss Gergely, a négy, egyformán háromszoros olimpiai bajnok pólós egyike. – Hogy melyik volt a legjobb csapat az utóbbi három olimpiát megnyerő közül? Londonban, nyolc meccs után ezt is megmondom…”

Férfi-vízilabdaválogatottunk az ötkarikás játékokon a B csoportban szerepel majd, az Egyesült Államok, Szerbia, Montenegró, Románia és a házigazda Nagy-Britannia mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik