Sport

Hanga talpa megsérült, de nem komoly a baj

A magyar férfikosárlabda-válogatott alapembere, Hanga Ádám az Eb-selejtezők előtt egy kisebb talpsérülést szedett össze.

Válogatottunk Rátgéber László vezetésével Pécsre költözött, ugyanis kosarasaink a mecsekaljai edzőtáborban készülnek az augusztusban kezdődő selejtezősorozatra, ám bemelegítésnek pénteken és szombaton a svédek ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

Azonban a spanyol Manresa kiváló irányítója, Hanga Ádám – akit tavaly nyáron az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs draftolt -, sérülés miatt valószínűleg kevés játéklehetőséget kap majd az északiak ellen.

“Múlt hétfőn éles fájdalmat éreztem a jobb talpamban a délutáni edzés alatt. Sokáig nem tudtuk, hogy mi okozza. A szerdai MRI vizsgálat egyértelműen nem mutatta ki, hogy mi a baj. Több orvosnál is jártam, pénteken újabb MRI-t készítettek. Szerencsére nincs baj, aminek nagyon örülök! A Spurstől Alex Lloyd edző is csatlakozott a válogatotthoz, és már rögtön tudtuk is használni a segítségét. A leleteket kiküldtük San Antonióba, és elsőként ők nyugtattak meg, hogy nincs komolyabb baj! Nagy kő esett le a szívemről. Külön szeretném megköszönni Béres doktor úrnak a segítségét! A hétvégén nem hiszem, hogy sokat fogok játszani, majd Rátgéber szövetségi kapitány eldönti” – közölte a kosaras saját Facebook oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik