Sport

A versenyigazgató dicséri a Tour győztesét

bradley wiggins (bradley wiggins, )
bradley wiggins (bradley wiggins, )

Bradley Wiggins úgy nyerte meg a 99. Tour de France-ot, mint egykor a spanyol Miguel Indurain, vagy a francia Jacques Anquetil - a versenyigazgató szerint.

“Azt láttuk, amit várni lehetett azok után, hogy Wiggins idén megnyerte a Párizs-Nizzát, a romandiai körversenyt és a Dauphinét. Úgy győzött a Touron, mint Indurain, vagy Anquetil” – hasonlította Christian Prudhomme versenyigazgatóa brit kerekes mostani sikerét a két egyaránt ötszörös Tour-bajnok legendához.


A képre kattintva galéria nyílik a Tour első brit győzteséről!Fotó: AFP

Wiggins elsősorban az időfutamokon szerzett előnyt riválisaival szemben, a többi szakaszon, így az alpesi és pireneusi etapokon pedig – csapatával együtt – “csak” kontrollálta a mezőnyt, és nem engedte el legfőbb riválisait.

Wiggins a Tour történetének első brit győztese, akinek a teljesítménye láttán többen fanyalogtak, hiszen az időfutamokon kívül jobbára csak “utazott” csapattársai mögött, ráadásul a hegyeken az összetett másodikját, a szintén Sky-csapatbeli Chris Froome-t többször csak a csapatutasítás tartotta vissza attól, hogy ne hagyja maga mögött a sárga trikóst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik