Sport

Több volt a baleset, mint a versenyzés

kiss pál tamás (kiss pál tamás, )
kiss pál tamás (kiss pál tamás, )

A GP3-as Kiss Pál Tamás egy 6. és egy 4. hellyel zárta az esőtől, majd ütközésektől zavart hockenheimi hétvégén.

A szombati első futamon Kiss Pál Tamás remekül lavírozott az esőben, és végül 7. helyen ért célba. Ez a megszerzett GP3-as pontok mellett a vasárnapi, második futam második rajtkockáját jelentette, hiszen a GP3-ban érvényes szabályok értelmében az első futam élmezőnye fordított sorrendben rajtol.

Aztán el változott, mert az egyik előtte célba ért pilótát szabálytzalanság miatt kizárták, így a magyar versenyző egy helyet “javítva” 6. lett, azonban a rajtrácson így egy pozícióvál hátrébb, a harmadik helyre került.

Vasárnap reggel a hockenheimi pályán szokatlan idő volt – győnyörű napsütés és száraz aszfalt fogadta a GP3-as mezőnyt. A fiatal, heves pilóták a jó körülményke között sem hazudtzolták meg magukat, egy méreters baleset miatt már az első körben bejött a biztonsági aitó, majd az új rajt után az egyik autót megdobta a kerékvető, a járgány felemelkedett, majd alkatrészeket szórva esett vissza az útra, a pilótát, Fabiano Machadót el is kellett szállítani.

Újra bejött a safety car, ami csak az utolsó kör előtt hagyta el a pályát, így tulajdonképpen szinte verseny nélkül ment le a futam, amelyet Kiss Pál Tamás végül a 4. helyen zárt.

Videó: látványos baleset az első körben

Videó: Fabiano Machado furcsa repülése

Ajánlott videó

Olvasói sztorik