Sport

Kétszeri újraindítás után Talma pontot szerzett

talmacsi-gabor(210x140)(1).jpg (talmácsi gábor, )
talmacsi-gabor(210x140)(1).jpg (talmácsi gábor, )

A Supersport vb-sorozatának brnói futamát kétszer is meg kellett szakítani, végül Talmácsi Gábor pontszerző helyen ért célba.

A Cseh Nagydíjon az első rajtkockából a kétszeres Supersport bajnok, Kenan Sofuoglu vághatott neki a versenynek, míg a három magyar versenyző jóval hátrébb kezdett Brnóban: Talmácsi Gábor a 11., Tóth Imre a 24., Németh Balázs pedig 27. pozícióból rajtolhatott.

Sokáig nem köröztek a versenyzők, ugyanis már az első körben meg kellett szakítani a futamot egy bukás miatt. Az újrakezdést követően a török motoros elbukta a vezető pozíciót, ugyanis a korábbi Supersport világbajnok, Fabien Foret vette át az első helyet. Eközben a 2007-ben a MotoGP 125 köbcentis kategóriájának világbajnoka, Talmácsi egy helyet rontott, mivel Vladimir Leonov megelőzte őt.

Négy kör volt már csak hátra a leintésik, amikor újból a piros zászlót lengették, és ez egyben a verseny végét is jelentette. Így a francia Fromet végzett az első helyen a Cseh Nagydíjon, míg a második pozíciót a török Sofuoglu szerezte meg. A dobogó legalsó fokára az ausztrál Parkes állhatott fel.

Legjobb magyarként Talma a 12., pontszerző helyen zárt, Németh Balázs a 17. lett, Tóth Imre pedig a 19.

Eredmény – Supersport vb, Brno
1. Kenan Sofuoglu (török, Kawasaki)
2. Fabien Foret (francia, Kawasaki)
3. Broc Parkes (ausztrál, Honda)
…12. Talmácsi Gábor (Honda)
…17. Németh Balázs (Honda)
…19. Tóth Imre (Honda)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik