Sport

Angliában oktatta Brazília a brit focicsapatot

neymar (neymar, )
neymar (neymar, )

Pénteken este felkészülési mérkőzésen az olimpiára készülő brazil labdarúgó-válogatott 2-0-ra verte a házigazda Nagy-Britanniát.

Alig kezdődött el a pénteki összecsapás Middlesbroughban, a Riverside Stadionban, máris látszott a klassziskülönbség a két fél között. Míg az összeszokott dél-amerikaiak sorra vezették a támadásokat, addig a szigetországiak rengeteg hibával játszottak.

Nem is kellett sokat várni az első találatra, Neymar szabadrúgása után Sandro érkezett a hosszú oldalon, majd okosan átfejelte a labdát Steele kapus felett (0-1). Még a félidőben tovább nőtt a különbség, Micah Richards ugyanis felrúgta a kapura törő Hulkot a tizenhatoson belül, Neymar pedig nem hibázott 11 méterről (0-2).

A második felvonásra több helyen is változtatott Stuart Pearce kapitány, eleinte úgy tűnt, hogy be is jönnek a húzások, azonban hiába lett aktívabba csapata, a gól csak nem akart összejönni. Közben Brazília sem tétlenkedett, azonban a csereként beálló Jack Butland többször is remekül védett, így Neymart, Lucas Mourát és Alexandre Patót is megfosztotta a találattól, 2-0-s dél-amerikai siker lett a vége.


A házigazda Nagy-Britannia az A csoportba került a 16 csapatos olimpiai labdarúgótornán, a britek július 26-án Szenegál ellen kezdenek. Uruguay és az Egyesült Arab Emirátusok tartoznak még ebbe a kvartettbe.

A végső győzelemre is esélyes Brazília a C csoportban van, a selecao pedig szintén 26-án kezd, az ellenfél Egyiptom lesz. Új-Zéland és Fehéroroszország tartozik még ide.

Eredmény – olimpiai felkészülési mérkőzés
Nagy-Britannia – Brazília 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Sandro (13.), Neymar (35. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik