Sport

Megvan Erdei következő ellenfele

Szeptember 29-én lép ismét kötelek közé Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú ökölvívó világbajnok. A 38 éves magyar sportoló az egyesült államokbeli Mashantucket városában találkozik a malawi Isaac Chilembával.

A 185 cm magas, 25 esztendős Isaac Chilemba 2005-ben kezdte profi karrierjét, és eddigi 21 mérkőzéséből csak egyet vesztett el. Több interkontinentális címen kívül az Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyközépsúlyú bajnoki övét is birtokolta. Az összecsapást tíz menetre tervezik.

“Örülök, hogy újra ringbe szállhatok és végre biztossá vált, hogy szeptember végén bokszolok Chilemba ellen – idézi a közlemény Erdeit. – Futásokkal már jó ideje alapozok, de már hetekkel ezelőtt elkezdtem terhelni magam a súlyzókkal is. A héten viszont még jobban rákapcsoltam, és a teljes felkészítő erőnléti edzést csinálom.”

Jameson Bosticot nem kímélte tavaly októberben:

A veretlen magyar ex-világbajnok eredetileg tavaly december 31-én lépett volna a kötelek közé, mégpedig a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú világbajnoka, az amerikai Tavoris Cloud ellen az egyesült államokbeli Anaheimben, de a címmeccs elmaradt, mert Erdei keze megsérült.

A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehéz- és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú bajnokának a felkészülés közben, a németországi edzőtáborozáson egy ütést követően gyulladt be úgy a jobb keze középső ujja, hogy le kellett mondania a mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik