Sport

Luis Figo segíti az éhezőket

Luis Figo (luis figo, )
Luis Figo (luis figo, )

A Luis Figo Alapítvány és a Benfica a jótékonysági meccsből befolyt összeget az éhezők megsegítésére fogják fordítani.

A Benfica szerda este a Luz Stadionban játszott a Luis Figo és barátai néven pályára lépő csapattal, az akciót a klub és a portugál középpályás nevével fémjelzett alapítvány szervezte. A bevételt jótékony célra fordítják: szerte a világon éhezőket fognak megsegíteni a befolyt összegből. A mérkőzés Ricardo Mantorras, a lisszaboniak támadójának búcsúmeccse is volt egyben.

Figo csapatában olyan régi nagy nevek léptek pályára, mint Edgar Davids, Rui Costa, Pauleta, Gaizka Mendieta vagy a brazil Ronaldo, a kapuban pedig Francesco Toldo állt. A meccs első félidejét Massimo Busacca, a másodikat J. Ferreira vezette, és további érdekesség volt, hogy csereként pályára lépett Fernando Mendes portugál humorista is, aki ezúttal a nem éppen futballista alkatával szórakoztatta a stadionban összegyűlt több mint 33 000 embert.

A Benficát ez nem különösebben zavarta meg, és végül 5-1-re nyerte meg a találkozót. A klub és az alapítvány külön köszönetet mondott mindazoknak, akiknek szerepük volt a mérkőzés létrejöttében, illetve az összes szurkolónak, akik a megvásárolt jegyekkel támogatják a rászorulókat.

A mérkőzés összefoglalója (1:01-től látható a humorista pályára lépése):

Eredmény–- Jótékonysági mérkőzés

Estadio da Luz, Lisszabon, 33 148 néző, vezette: M. Busacca, J. Ferreira

SL Benfica – Luis Figo és barátai 5-1

SL Benfica: Paulo Lopes; Maxi Pereira, Luisão, Garay e Melgarejo; Javi Garcia, Carlos Martins e Saviola; Ola John, Rodrigo Mora és Nico Gaitán.

Cserék: Artur, Mika, Luisinho, Cardozo, Bruno César, Nolito, Mantorras, Rui Costa, Ricardo Araújo Pereira, Djaló, Pedro Ribeiro, Miguel Vítor, Witsel, Jardel és Hugo Vieira.

Luis Figo és barátai: Toldo; Michel Salgado, Fernando Couto, Cannavaro e Serginho; Davids, Dacourt e Figo; Boa Morte, Pauleta és Ronaldo.

Cserék: Ricardo, Hélder, Petit, Kezman, Yorke, Futre, Rui Costa, Élber, Dimas, Fernando Meira, Mendieta, Sheringam, Sonny Anderson, Zenden, Roger és Belleti.

Gólszerzők: Ola John 24., Rodrigo Mora 50., 64., Mantorras 78., Hugo Vieira 84. ill. Yorke 89.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik