Sport

Kovács Sarolta száguldhat

Saját autóval lepte meg az olimpiára készülő Kovács Sarolta öttusázót az Alba Volán SC két támogatója, a Skoda Wolf és a Bericap Bt.

Kovács Sarolta junior világ- és Európa-bajnok még nem rendelkezett ez idáig saját gépkocsival, és családja autóját használta. Az öttusa azon sportágak közé tartozik, melyben az edzésszínhelyek nem egy helyen vannak, így jelentősen megkönnyíti a jövőben a dolgát az a Skoda Fabia, amelyet átvehetett a Skoda Wolf szalonjában.

A „kulcsátadáson” a két támogató cég képviseletében Farkas Pál, illetve Papp Dénes mellett az autómárka magyarországi igazgatója, Dalnoki Balázs vett részt. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András azon kívül, hogy sikereket kívánt az olimpiai szerepléshez, átadta a versenyzőnek a gépkocsi kulcsát.

„Kovács Sarolta már eddig is nagyon sokat adott a városnak és a város közösségének, hiszen nem kell mondanom, hogy a sport milyen közösségformáló erővel bír. Nagy lehetőség és feladat előtt áll, amely egyfajta felelősséggel is jár az olimpiai részvétellel. Tudjuk azonban, hogy egy ember életében sok fontos dolog van, és egy új autó ezek közé tartozik, és szinte családtaggá válik. Talán ezekben a hetekben, amikor a felkészülés miatt kissé monotonok a napok, így ez újabb lendületet adhat számára” – mondta Cser Palkovics András.

„Minden támogatást megérdemel Kovács Sarolta, aki egyedül képviseli a várost Londonban, bízunk abban, hogy még nagyobb sikereket fog elérni, mint eddig. Ezért is döntöttünk amellett, hogy ebben az évben hangsúlyosan patronáljuk őt” – fogalmazott Papp Dénes, a Bericap Bt. ügyvezetője.

Egy biztos, hogy Kovács Sarolta magabiztosan foglalta el helyét a vezetőülésen, és rossz jósnak bizonyultak azok, akik a szalon kijáratánál elhelyezkedő oszloppal „riogatták”. Az ötkarikás játékok után azonban lesz majd alkalma vezetéstechnikából „órákat” venni, ezt a vele szinte egyidős Matók Ádám fehérvári ralibajnok-jelölt ígérte meg számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik