Sport

Czink csak megszorongatni tudta Jankovicot

czink melinda (czink melinda)
czink melinda (czink melinda)

Czink Melinda szettelőnyről kapott ki a korábbi világelső Jelena Jankovictól az egyesült államokbeli Carlsbadban zajló, 740 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Az amerikai idő szerinti csütörtök estét vezette fel Jelena Jankovic és Czink Melinda összecsapása, az egykori világelső szerb a torna harmadik kiemeltje. Korábban kétszer is megmérkőztek egymással a felek, mind a kétszer Jankovic nyert. 2008 óta ez volt az első mérkőzésük egymás ellen.

A magyar lány nagyon jól kezdett, jól szervált, közben a kissé gyengébb napot kifogó Jankovic adogatását kétszer is elvette, így gyorsan lépéselőnybe került, 6-2-re megnyerte az eslő szettet. A másodikra a szerb játéka feljavult, Melinda pedig egy kicsit visszább vett a tempóból, így a torna harmadik kiemeltje egyenlített, 6-4-re húzta be a játszmát.

Óriási küzdelem volt a harmadik felvonásban, Czink nagy csatára késztette riválisát. Hiába harcolt ki azonban hét bréklabdát is, ezek közül csak egyet tudott értékesíteni, míg a túloldalon három kísérletből kétszer is eredményes volt Jankovic, aki ezt a szettet is 6-4-re nyerte meg, így 2 óra 15 percnyi játék után bejutott a legjobb nyolc közé.

Jankovic a meccs után elismerte, hogy nem játszott jól, és csak nagy keservek árán tudta a maga javára fordítani a meccset.

Eredmények – WTA-torna, Carlsbad (740 ezer dollár), nyolcaddöntők
Jankovic (szerb, 3.)-CZINK 2-6, 6-4, 6-4
Cibulkova (szlovák, 2.)-Erakovic (új-zélandi) 6-2, 6-4
McHale (amerikai, 5.)-Doj (japán) 4-6, 6-4, 6-4
U. Radwanska (lengyel)-Oudin (amerikai) 6-2, 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik