Sport

A brit villámsikert a francia elnök is látta

cavendish (cavendish, )
cavendish (cavendish, )

A brit Mark Cavendish lenyűgöző hajrával nyerte meg a Pireneusok kínjai utáni hosszú, sík szakaszt, a Tour de France 18. etapját.

Az elmúlt napokban a 99. Tour de France mezőnye a Pireneusokban küzdött a hegyekkel és egymással, a lényeges kérdések nem hivatalosan, de eldőltek, így a pénteki szakasz a részsikerre szomjazók napja lett.

Miközben a sárga trikós brit Bradley Wiggins, a legjobb hegyimenőnek járó pöttyös mezben (és sisakban és kerékpáron) feszítő francia Thomas Voeckler, illetve a sprinterek versenyét alighanem megnyerő, zöld trikós szlovák Peter Sagan már kényelmesen utazhatott a mezőnyben, elöl a szökevények megpróbáltak tartható előnyt kikerekezni.

A Blagnac és Brive-la-Gaillarde közötti 222,5 km-es szakaszra azonban a hegyekben szenvedő sprinterek is fenték a fogukat, így a mezőny éppen a hajrá előtt darálta be a szökevényeket.

A zöld trikós Sagan és a vele egyszer már konfliktusba került ausztrál Matthew Goss nekilódult, de mögöttük ott volt a világbajnok brit Mark Cavendish is, aki hihetetlen sebességgel száguldott el mellettük, és utcahosszal nyerte a szakaszt, amelyen nézőként részt vett Francois Hollande francia elnök is.

Eredmény –- 99. Tour de France, 18. szakasz (Blagnac–Brive-la-Gaillarde, 222,5 km)

1. Mark Cavendish (brit, Sky) 4:54:12 óra
2. Matthew Goss (ausztrál, Orica) azonos idővel
3. Peter Sagan (szlovák, Liquigas) a. i.

Összetett:
1. Bradley Wiggins (brit, Sky) 78:28:02 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 2:05 perc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 2:41 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik