Sport

Ezúttal is lesz világsztár a Gyulai Memorialon

Sanya Richards-Ross (sanya richards-ross, )
Sanya Richards-Ross (sanya richards-ross, )

A tavalyi évhez hasonlóan ismét indul az augusztus 20-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Sanya Richards-Ross.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, az Emmi számára nagy büszkeség, hogy támogathatja az eseményt, amelyet a pénzbeli segítség mellett azzal is támogat, hogy jelentős kedvezményt adott a Puskás Ferenc Stadion bérleti díjából.

Gyulai Márton versenyigazgató kiemelte, az állami ünnepségsorozat részeként sorra kerülő rendezvényt 10 ezer kisgyermek ingyen tekintheti meg.

Megemlítette, hogy az amatőrök számára ismét megrendezik a “Te mennyit futsz százon?” versenyszámot, amelynek nyolc legjobbja a nemzetközi viadal kezdete előtt adhat számot a gyorsaságáról.

A viadal befejezését követően 19 és 19:30 óra között köszöntik a londoni olimpián érmes és pontszerző magyar sportolókat.

Spiriev Attila sportigazgató szerint a tavalyi viadal sikerét jelzi, hogy ismét igent mondott a felkérésre a jelenkor egyik legnagyobb csillaga, Sanya Richards-Ross, akit korábban kétszer (2006, 2009) választottak az év női atlétájának. Hozzátette, az amerikai sztár mellett további nagyságokkal folytatnak előrehaladott tárgyalásokat, így várhatóan ismét világszínvonalú esemény lesz a budapesti.

Örömmel számolt be arról, hogy a helsinki Európa-bajnokság mindhárom magyar dobogósa, a kalapácsvetésben aranyérmes Pars Krisztián, a 400 méteren ezüstérmes Deák Nagy Marcell, valamint a diszkoszvetésben bronzérmes Kővágó Zoltán is indul hazai pályán.

“Tavaly remek hangulat volt a stadionban, nagyszerű érzés hazai közönség előtt futni. Nem titkolom, nyerni szeretnék” – mondta Deák Nagy Marcell, aki tavaly második lett az Európa-bajnok belga Kevin Borlée mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik