Sport

Hidegbe érkeztek az első magyar olimpikonok

detre diána (detre diána)
detre diána (detre diána)

A vitorlázó Berecz Zsombor és a szörfös Detre Diána már a vitorlázók számára külön kialakított londoni Olimpiai Faluban van.

“Tegnap délután érkeztünk, Zsombor már át is vette hajóját, én majd ma fogom” – mondta Detre Diána, az olimpiai bronzérmes Detre Szabolcs lánya.

“Londontól mintegy három óra autóútra található Weymouthban az Olimpiai Falu, ahol lakunk, ez már tele van vitorlázókkal. Jelenleg nagyon fúj a szél és 13 fok van, úgyhogy a nyári olimpiai érzés még hiányzik.”

Detre – aki négy éve Pekingben a 22. helyen végzett, most pedig a legjobb tízbe kerülést tűzte ki célul magának – hozzátette, a házigazdák felkészültek, gyorsan ment az akkreditáció, az Olimpiai Faluban az utolsó simításokat végzik.

Mások is fáznak
A kínaiak gátfutó reménysége, Liu Hsziang nem Londonban, hanem Németországban készül a jövő pénteken kezdődő olimpiára, ugyanis túl hideg számára a brit főváros. Edzője, Szun Haj-ping elmondta: nemcsak Liu, hanem több honfitársa is úgy döntött, – tartva a kedvezőtlen időjárási körülményektől – csak közvetlenül a rajt előtt utazik át Londonba.


“Nekem július 31-én kezdődnek a versenyek, Zsombor egy nappal korábban kezd, így marad elég időnk ismerkedni a versenyhelyszínnel, és edzeni. Én a jövő hét elején még szeretnék felugrani Londonba is egy kis kikapcsolódásra” –
nyilatkozott Detre Dia.

A szörfösöknél még egy magyar versenyző szerepel, az ötödik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron, aki jövő kedden utazik a játékokra. A vitorlázóknál ugyanez a három sportoló vett részt a 2008-as pekingi olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik