Sport

Franck Schleck: megmérgeztek

frank schleck (frank schleck, )
frank schleck (frank schleck, )

A Tour de France legfrissebb doppingbotrányának főszereplője, a luxemburgi Frank Schleck tagad, szerinte mások akarták besározni, és kéri a B próbát.

A 32 éves luxemburgi Frank Schleckről, a francia körverseny tavalyi harmadikjáról kedd este jött a hír, hogy pozitív lett a doppingtesztje, szervezetében vízhajtó, pontosabban xipamid nyomait mutatták ki.

A vízhajtó nem tartozik a doppingszerek közé, azonban segíti azok gyors kiürülését a szervezetből, ezért, ha nem is esik ugyanolyan súlyos elbírálás alá, rajta van a listán.

Frank Schleck kategorikusan tagadta, hogy bármilyen szabálytalan szert beszedett volna, szerinte valakik szándékosan keverték az ételébe vagy italába a listás vízhajtót. Meg nem erősített hírek szerint az öregebbik Schleck (öccse, Andy, aki Alberto Contador eltiltása után a 2010-es Tour győztese lett utólag, sérülés miatt nem indult idén) fizetése késett csapatánál a RadioShacknél, ezt szóvá is tette.

Maga az érintett határozottan tagadja a vádat, és önként ment be az illetékes francia hivatalba, hogy vallomást tegyen: „Kategorikusan tagadom, hogy bármilyen tiltott anyagot használtam volna. Nincs magyarázat a pozitív tesztre, ezért kérem a B próba elvégzését. Ha az is alátámasztja az első teszt eredményét, akkor elképzelhető, hogy mérgezés áldozata lettem.”

A RadioShack visszaléptette Schlecket a Tourtól, és nem nyilatkozott az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik