Sport

Koroknai András már a döntőért játszhat a világbajnokságon

póker (póker, )
póker (póker, )

A legjobb 27 közé jutott Koroknai András a WSOP 10 ezer dolláros főversenyén, de nagyot kell küzdenie, ha be akar jutni a novemberi kilencfős döntőbe.

Újabb nagy magyar siker küszöbén áll a hazai pókertársadalom, soha ennyire közel még nem járt magyar játékos a világbajnokság főversenyén, mint most Koroknai András írja a Poker.hu.

Négy magyar játékos várta hétvégén a World Series of Poker főversenyének folytatását. Sajnos Kwaysser Valdemár Ákos és Kamarás Péter végül pénz nélkül távozott, mindketten a 666 játékost jelentő fizetős helyek előtt búcsúztak.

Az ötödik versenynapon így már csak két magyar, Vizsnyiczai Zsolt és Koroknai András ülhetett asztalokhoz.

Az igazi izgalmak itt kezdődtek el, a feszültség egyre jobban rátelepedett a játékosokra, amit sajnos Vizsnyicazi bírt kevésbé, végül a 131. helyen távozott, de így is 52718 dollár nyereményt söpörhetett be.

Koroknai még ennél is jobban szerepelt, a hatodik versenynapra verekedte magát, ami már nem csak, hogy az egyre többet érő fizetős helyeket jelentette, hanem azt is, hogy lassan a döntő asztalért vehette fel a küzdelmet.

Ehhez nem kellett mást tenni, mint a hetedik napra jutni, azaz a legjobb 27 játékos közé kerülni. Ez a remek játékának köszönhetően a WPT LA Classic győztes Koroknainak össze is jött, aki végül a 24. helyen, az átlagzseton szám alatt jócskán, de továbbjutott az álmok kapuját jelentő WSOP Day 7-re.

Itt a mezőny egészen addig játszik majd, amíg el nem érik a kilencfős döntő asztalt, ami egyben a „Novemberi Kilenceket” jelenti.

A November Nine-ba évről-évre a világ legelitebb játékosai kerülhetnek csak be, akik egyben a világ legnagyobb pénznyereményéért küzdhetnek meg.

A novemberi döntőben az első hely 8 és fél millió dollárt ér majd, amiért remélhetőleg Koroknai is versenybe szállhat. Reméljük sikerrel teljesíti majd a magyar zsugás a hetedik játéknapot.ű

Ajánlott videó

Olvasói sztorik