Sport

Benedek: az aranyért mennek a fiúk

vízilabda (vízilabda, hajós alfréd uszoda, )
vízilabda (vízilabda, hajós alfréd uszoda, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott megnyerte az idei Vodafone Kupát. A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor szerint ezért meg kellett szenvedni.

A londoni olimpián már nem játékosként, hanem Kemény Dénes szövetségi kapitány segítőjeként vesz részt a 40 éves Benedek Tibor. A játékos-pályafutását nemrég befejező klasszis a Vodafone Kupa végén, az eredményhirdetéskor szerényen meghúzódott az uszoda egyik szegletében.

„Az eredményhirdetés a játékosokról szól, Dénes sem volt ott az érmek átadásánál” – hárította el a háttérbe húzódásra vonatkozó felvetésünket sokak példaképe.

Az ausztrálok elleni „döntőn” Hárai Balázs és Varga Tamás 100., Hosnyánszky Norbert, Steinmetz Ádám és Varga Dénes a 150., Madaras Norbert a 250., Kásás Tamás a 350. mérkőzésen szerepelt a válogatottban. Ők is alaposan megküzdöttek az ausztrálokkal, akik meglepetést okoztak szereplésükkel a tornán.

„Az olimpián részt vevő csapatok, talán egy kivételével, nagyon erősek. Senkit sem szabad lebecsülni. Ha visszaemlékezünk, négy évvel ezelőtt az ausztrálok ugyanúgy erősek voltak, talán még jobban, mint amilyen eredményt végül elértek. Mi most nagyon megszenvedtünk ellenük. Jól bírják fizikailag, várható volt, hogy ez nem egy sétagalopp lesz” – mondta a Reccótól visszavonuló pólós.

Arra a kérdésre, mi a munkamegosztás Kemény Dénessel, így válaszolt Benedek Tibor: „Részfeladataim vannak, de adhatok személyes tanácsokat is a meccsek alatt. Ha látok valami olyat, amit fontosnak tartok, vagy megbeszélem vele, vagy elmondom a fiúknak, amikor ő már elmondta saját gondolatait”.

„Azt hiszem, mind a tizenhárom fiúnak az jár a fejében, hogy aranyat szeretnénk nyerni. Azt is tudják, hogy ezért nagyon sokat kell tenni. Nyolc meccs van, ötmeccses selejtezőkörrel, onnantól pedig kétnaponta ki-ki meccsek. Nincsenek plusz szünnapok, nagy kérdés, hogy fizikailag hogy bírjuk a sorozatterhelést, és az is fontos, hogy a negyeddöntőben kit kapunk. Az, hogy az erős ellenfelekkel kezdünk, nekünk talán jó lehet, hiszen az elmúlt meccsek azt mutatják, hogy amikor frissek vagyunk, akkor azért nagyon erősek is. Sok esélyese van ennek az olimpiának” – mondta a Sport24-nek Benedek Tibor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik