Sport

Szécsi: Ez az olaszok igazi arca

szécsi zoltán (szécsi zoltán)
szécsi zoltán (szécsi zoltán)

A magyar férfi-vízilabdaválogatott 10-9-es vereséget szenvedett az olaszoktól a Vodafone Kupán. Kapusunk szerint jó lecke volt a mérkőzés.

El volt átkozva a magyar válogatott az első félidőben a Hajós Alfréd Uszodában, hiszen három potyagólt, szerencsétlen találatot szedett össze a kapuban Nagy Viktor.

Volt, amiről nem tehetett, volt, amit bevédett, de vétek lenne a nyakába varrni azt, hogy a mieink nyolc gólt kaptak két negyed alatt. Ezzel együtt a második negyed utolsó két percében már a magyar kapu mögött úszkált Szécsi Zoltán, és érezni lehetett, hogy a második két negyedre a háromszoros olimpiai bajnok lesz a magyar csapat kapusa.

Ő sem tudott azonban csodát tenni, igaz, a harmadik és a negyedik negyedben a támadójáték is hagyott kívánnivalót maga után, a hajrában a nagy jóindulattal megadott kettős emberelőnyből sem tudtunk betalálni, Tempesti ráadásul remekül védett az olaszoknál. Győztek az itáliaiak.

Mivel a spanyolok döntetlent értek el az olaszokat vasárnap meglepetésre legyőző ausztrálok ellen, megjósolni sem lehet, ki nyeri majd a tornát. Az olaszok elleni találkozó után Szécsi Zoltánt kaptuk el egy villáminterjúra.

Ezúttal nem jött össze a győzelem (Fotó: Dobos Sándor)

Érezted az első félidőben, hogy szerepet kaphatsz a másodikban? Nagyon nem volt hátul nagy az összhang és a szerencse sem állt mellettünk.

Úgy éreztem, nagyon álmosan védekezünk. Mindig abba a hibába esünk, hogy ha az egyik nap szenzációs, koncentrált a védekezésünk, akkor úgy gondoljuk, hogy az rendben van, és másnap jön a baj, mert azt gondoljuk, ez megy magától. És mindig kiderül, hogy nem. De ez is egy jó lecke.

Előfordult már ilyen máskor is?

Persze, sőt, általában ez így van nálunk. A nagyon gyenge védekezést másnap egy nagyon gyenge követi, ez is egy ilyen volt. Szerencsére a második félidőre hátul azért összeszedtük magunkat, de addigra meg elöl fogyott el a tudomány.

Mi lehet erre a megoldás?

Az, hogy tudjuk, hogy létezik a probléma, és dupla annyira próbálunk koncentrálni.

Olaszországnak mit gondolsz, melyik az igazi arca? Az, amelyik vereséget szenved az egyébként kicsit előre lesajnált ausztráloktól, vagy ez a mai, amelyik hazai pályán győzi le a magyar válogatottat.

Nos, én azt hiszem, hogy a mai. Sokat kapuzgattak, edzettek. Őket nem zavarja, ha itt-ott kikapnak két-három góllal, minket viszont zavar, ha kikapunk eggyel. Túl leszünk rajta. Az olimpián simán összekerülhetünk velük, és ugyanúgy a spanyolokkal is. Nem vagyok benne biztos, hogy a spanyolok vasárnap ellenünk mindent kiadtak egyébként. Picit ez egy ilyen óvatos Vodafone Kupa, mert mi mindenki ellen nyerni akarunk, a többiek meg úgy vannak vele, hogy könnyen összekerülhetnek velünk, és nem biztos, hogy mindent ki akarnak adni magukból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik