b33
Sport

Kosárlabda: Fehérvári sikerek az Egyetemi 33-as vb-n

Jelenleg Szerbiában (Kragujevacon) több fehérvári illetőségű játékos részvételével zajlik az Egyetemi B33 (3-3 elleni utcai kosárlabda) világbajnokság.

A világbajnokságra két női és két férfi magyar csapat is delegálta magát. A BME férfi csapatának színeiben két NB1-ben is pályára lépett, egykori Albacomp játékos Fodor Kristóf (4-es ben) és Veszter Attila (8-as ban) is képviseli országunkat, míg a Szombathelyi Egyetem női csapatának játékosa Handler Kinga a Fejér Kosár SE ex-játékosa.

A fehérvári játékokat is soraiban tudó férfi csapat nagyon nehéz csoportba került, de így is csak egy hajszállal csúszott le a továbbjutásról, a legnagyobb skalpjuknak, pedig egyértelműen a rendező Szerbek elleni 10-9-es győzelem bizonyult. Fodor Kristóf az egész világbajnokság során a csapat vezéregyénisége volt, ebben még egy kisebb sérülés sem hátráltatta.

Női vonalon mind két magyar gárda továbbjutott csoportjából, sőt Handler Kinga még a dobóverseny négyes döntőjébe is bejutott, így a zárónapon az egyéni világbajnoki címért is versenyben lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik