Sport

Hatgólos győzelmet aratott a Merész-csapat

magyar női vízilabda válogatott (magyar női vízilabda válogatott, )
magyar női vízilabda válogatott (magyar női vízilabda válogatott, )

A londoni játékokra készülő magyar női vízilabda-válogatott simán legyőzte az olimpiai házigazda briteket a budapesti barátságos mérkőzésen, amelyet a Vodafone Kupa nemzetközi férfitorna programjában rendeztek meg vasárnap a Margitszigeten.

Merész András ötkarikás alakulata – mely a tengerentúli edzőtáborozás során négyszer is kikapott az Egyesült Államok válogatottjától – jól kezdett, a csapatkapitány Drávucz Rita révén hamar megszerezte a vezetést.

A folytatásban a magyar csapat tovább növelte előnyét, volt már 4-2-is, de a Fekete Szilveszter személyében magyar szakember irányította britek felálltak, és még az első negyed végére egyenlíteni tudtak. Sőt, később át is vették a vezetést, de a magyar hölgyek felébredtek, és gyors egymásutánban elkezdték ontani a gólokat, és a szünet utáni két negyedet nagyon simán, 10-5-re nyertük.

Válogatottunk 17-11-es győzelme felvezetője volt a Vodafone Kupának, melynek keretén belül a magyar férfiak is medencébe szállnak vasárnap délután Spanyolország ellen.

Arról a mérkőzésről a Sport24 élő, szöveges tudósításban számol majd be.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Magyarország – Nagy-Britannia 17-11 (4-4, 3-2, 5-2, 5-3)
a magyar góldobók: Drávucz 5, Tóth 3, Kisteleki, Csabai 2-2, Takács, Czigány, Antal, Menczinger, Keszthelyi 1-1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik