Sport

Marosi Katalin sikeres hete Palermóban

A Székesfehárváron élő Marosi Katalin teniszező pályafutása egyik legsikeresebb WTA Tour tornáját játszotta a palermói 220.000 dollár összdíjazású versenyen.

Marosi Palermo előtt az április végi, budapesti WTA-tornán indult utoljára egyéniben világranglista versenyen, mivel az elmúlt hónapokban az olimpiai párosversenyen való indulási jog elérésnek rendelt alá. A sajátos kvalifikációs rendszer miatt azonban a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar játékos nem vehet részt a londoni ötkarikás játékokon, ahol Szávay Ágnes és Babos Tímea fogja hazánkat képviselni.

Az egyéni meccsrutin hiánya ellenére mindhárom mérkőzését megnyerte a selejtezőben – és nem is akárhogy: az első kettőt szetthátrányból fordítva, majd a feljutásért a horvát Tereza Mrdeza ellen maratoni hosszúságú csatában 7/6 3/6 7/6-ra. A főtábla első fordulójában az orosz Valeria Savinykh-ot 6/4 6/3-ra győzte le, majd a következő mérkőzését jobb vállának sérülés miatt feladta a 3. kiemelt, német Julia Görges ellen.

Párosban a horvát Darija Jurak oldalán Wimbledonban is sikerrel vett egy fordulót, Palermóban három mérkőzést nyerve a döntőig jutott. Az elődöntőben Marosi vállsérülése ellenére, meccslabdát is hárítva győzték le a Dzehalevich/Kalashnikova belarusz-grúz párost, majd a fináléban két szoros játszmában, 6/7 4/6-ra maradtak alul az első kiemelt cseh Voracova/Zahlavova Strycova kettőssel szemben.

A remek szereplésnek köszönhetően Marosi egyéniben 46, párosban 200 ponttal gazdagodott. A hétfőn megjelenő, aktuális páros világranglistán a 65. hely környékén fog szerepelni, ami 17 éve elkezdett (egy hosszabb szünettel megszakított) profi pályafutásának legjobb helyezése lesz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik