Sport

Két magyar kajakos is Európa-bajnok lett

Dombvári Bence (dombvári bence, )
Dombvári Bence (dombvári bence, )

Az idősebb korosztályban mindkét K-1-es szám magyar sikert hozott Farkasdi Ramóna és Dombvári Bence révén, a Vasbányai Henrik, Devecseri Ádám páros (C-2) és a Hagymási Réka, Horváth Alexandra duó (K-2) pedig másodikként ért célba. Az ifiknél Khaut Kristóf (C-1), Lucz Dóra (K-1), a Bordács Blanka, Czéllai-Vörös Zsófia páros (K-2), továbbá a Szalay Bence, Hajdú Jonatán, Bodonyi András, Varga Patrik összeállítású kenunégyes lett ezüstérmes.

“Összességében elégedett vagyok, az ifi és az U23-as csapat is jól szerepelt 1000 méteren, a 8 érem önmagáért beszél. Ami kicsit bosszant, hogy folyamatosan hatalmas a jobbos oldalszél a pályán, ez nagyon befolyásolja a futamok végeredményét. Mivel a mi versenyzőink zömmel már az előfutamokból bekerültek a döntőkbe, így általában az 5-ös, vagy a 6-os pályát kaptuk.

Ha csak a közepesnél kicsit jobb kvalitású versenyző került az 1-es, vagy a 2-es pályára, akkor máris esélyesé vált, mert ott szinte szélcsend volt. Biztos vagyok benne, hogy a Vasbányai, Devecseri páros például simán nyert volna, ha nem a 6-os pályán indul. Dombvári Bence és Farkasdi Ramóna előtt viszont le a kalappal, ők is középen versenyeztek, de így is nyerni tudtak” – értékelt Hüttner Csaba a kajakkenusport.hu-n.

Vasárnap az 500 és 200 méteres döntőket rendezik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik