Sport

Haye maradt a brit uralkodó

David Haye (david haye, )
David Haye (david haye, )

Továbbra is David Haye Nagy-Britannia legjobb nehézsúlyú ökölvívója, miután az ötödik menetben kiütötte Dereck Chisorát.

Nem akármilyen összecsapást rendeztek szombaton késő este a londoni West Ham United labdarúgócsapatának stadionjában: a britek két balhés figurája, a nem is olyan rég Münchenben egy sajtótájékoztatón összebalhézó Dereck Chisora és David Haye lépett ringbe bő 30 ezer néző előtt. A brit szövetség nem adta áldását a találkozóra (egyik sportolónak sem adta ki a licencet), így a luxemburgi szervezet égisze alatt jöhetett létre a sokak által várt bunyó. Mint ismert, Chisora Vitalij Klicsko elleni veresége után a sajtótájékoztatón szólalkozott össze a már visszavonult Haye-jel.

A visszatérő Hayemaker jó ütemben kezdte az összecsapást, igaz Chisora, ha lerohanta, azzal meg tudta lepni a honfitársát. Chisora a harmadik menet végén nem kímélte riválisát, ekkor pedig úgy tűnt, hogy ha végigmenne, Haye nem biztos, hogy bírná az előzetesen kiírt tízszer három percet.

Az ötödik menet hajrájában jártunk, amikor Haye egyszercsak betalált egy balossal állcsúcsra, majd biztosra ment és egy jobbost is elhelyezett Chisora fején, amelytől utóbbi a földre rogyott. Fölkelt ugyan a padlóról, azonban a folytatás után a szorításból kiszabaduló Hayemaker újra lecsapott, három jobbos és két balos is betalált, Chisora megint eldőlt és hiába állt talpra ismét, a találkozó játékvezetője lefújta a meccset. A kemény álláról híres, 28 esztendős öklözőt korábban leütni sem tudták, nem hogy kiütni.

A mérkőzést követően az este főszereplői az előzetes balhé ellenére összeölelkezve fotózkodtak, a sajtótájékoztatón is maximális tisztelettel nyilatkoztak a másikról.

Itt a teljes bunyó, a végkifejlet 19:25-től bontakozik ki:

A 31 esztendős Haye profi pályafutása 26-ik győzelmét aratta, ebből már a huszonnegyediket nyerte meg kiütéssel.- emellett még két veresége van. Chisora legyőzésével övé lett a Bokszvilágszövetség (WBA) interkontinentális és a Bokszvilágszervezet (WBO) nehézsúlyú öve, sokak szerint akár Vitalij Klicskóval is megmérkőzhet. Az ukrán testvérpár fiatalabbik tagjával, Vlagyimirrel már ringbe szállt, tavaly nyáron Hamburgban csúfos vereséget szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik