Sport

Siófokról bicikliznek ki Londonba

Az olimpiai eszme és a kerékpársport népszerűsítése a célja annak a néhány siófoki fiatalnak, akik mindössze két hét alatt terveznek eljutni biciklivel Londonig.

Nekivágnak a nagy útnak

Nem mindennapi útra vállalkozott a Siófok és Környéke DSE hét tizenéves triatlonosa: kerékpárral, mindössze 14 nap alatt szeretnék megtenni a Siófoktól Londonig tartó utat, hogy a július 27-i olimpiai megnyitót már a brit fővárosban ünnepelhessék.

Céljuk a kerékpározás és az olimpiai eszme népszerűsítésén túl az, hogy teljesítményükkel kortársaikat is sportos életmódra ösztönözzék.

„Az embert próbáló feladatra négy éven át tartó folyamatos edzéssel készültünk. Növendékeink elszántságát bizonyítja, hogy a felkészülés ideje alatt kiválóan teljesítettek a diákolimpiai versenyeken is, számos arany, ezüst és bronzérmet hozva Siófok városának.

A túra fontos célkitűzései közé tartozik a kerékpározás népszerűsítésén túl, hogy egyre több gyerek felismerje a csapatmunkában rejlő erőt, a sporttal kapcsolatos értékeket és azt, hogy csak kitartó munkával érhetik el kitűzött céljaikat. Bízom benne, hogy ezzel a kimagasló teljesítménnyel még több fiatalt és szülőt motiválunk a sportos, egészségtudatos életmódra” – mondta el Hegyi Márta, az egyesület edzője, a gyerekek felnőtt kísérő csapatának tagja.

A Budapest Bank támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez, az anyagi hozzájáruláson túl azt is lehetővé téve, hogy a pénzintézet Facebook-oldalán bárki nyomon követhesse a gyerekek útját. A profilon található alkalmazásban található térkép pontosan mutatja a csapat útját, emellett a követők elolvashatják a gyerekek napi élménybeszámolóit, és személyes üzenetet is küldhetnek nekik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik