Sport

Megvédték a Tour szlovák hősét

goss, sagan (goss, sagan, )
goss, sagan (goss, sagan, )

A Tour de France zsürije helyt adott Peter Sagan óvásának, a szlovák sprintert a pénteki szakasz végén az ausztrál Goss szabálytalanul akadályozta.

A 99. Tour de France pénteki szakaszát a brit David Millar nyerte, a szökevények mögött a főmezőny együtt ért célba, a legjobb sprinternek járó zöld trikóért versengő bringások közül az élen álló, idén már három szakaszgyőzelmet elérő szlovák Peter Sagan az ausztrál Matthew Gossal csatázott a pontokért.

A hajár kissé elfajult, Goss kissé ráhúzta a kormányt Saganra, aki megbillent, és ez elég volt ahhoz, hogy az ausztrál megelőzze vetélytársát, aki jó ideje él és versenyez Itáliában, így aztán olaszul káromkodva ért célba.

Sagan csapata, a Liquigas nem is hagyta annyiban, és óvott, a zsüri pedig szintén úgy látta, hogy Goss manővere sportszerűtlen volt, ezért a két sprinter célbaérési sorrendjét megváltoztatta, ami a pontversenyt is befolyásolta.

“Azzal nem lett volna gondom, ha Goss lesprintel, de ezeket a sportszerűtlen dolgokat nem díjazom” – reagált Sagan, Goss persze máshogy látja. “Szerintem a kamerán keresztül súloysabbnak látszott ez, mint amilyen valójában volt, nem is igazán értem, miért büntettek meg, de ez van, elfogadom”.

A Tour de France 13. szakasza már zajlik, július 14., a francia nemzeti ünnepe révén a hazai kerekesek nyilván mindent meg fognak tenni, hogy megnyerjék a szombati etapot, amely teljesen sík szakaszon zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik